ΤΟΠΙΚΑ

Επεσε νεκρός την ώρα που έκανε σκι ο δικηγόρος Παναγιώτης Αλεξόπουλος

επεσε-νεκρός-την-ώρα-που-έκανε-σκι-ο-δικ-102165

Σε κατάσταση σοκ βρίσκεται η τοπική κοινωνία από την Κυριακή το πρωί, όποτε γινόταν γνωστή η είδηση του τραγικού θανάτου, του γνωστού Βολιώτη δικηγόρου Παναγιώτη Αλεξόπουλου. Ο 61χρονος δικηγόρος βρισκόταν στο Χιονοδρομικό Κέντρο Πηλίου, στις Αγριόλευκες.

Ηταν περίπου 10.30 το πρωί. Ο άτυχος δικηγόρος κατέβαινε τις πίστες, με έναν φίλο του, όταν παραπονέθηκε ότι δεν αισθάνεται καλά. Πριν προλάβει να ολοκληρώσει τη φράση του κατέρρευσε και έπεσε αναίσθητος πάνω στο χιόνι.

Εντρομος ο φίλος του άρχισε να καλεί σε βοήθεια. Δίπλα του έσπευσαν αμέσως ο πρόεδρος του Χιονοδρομικού Κέντρου Πηλίου Γρηγόρης Ιγγλέσης και οι δύο γιατροί του Χιονοδρομικού Κέντρου, οι οποίοι με μαλάξεις προσπάθησαν να τον επαναφέρουν. Τα λεπτά κυλούσαν δραματικά, ενώ η αγωνία όλων για να σωθεί ο 61χρονος ήταν έκδηλη.

Παρόλες τις προσπάθειες αναζωογόνησης και με απινιδωτή δεν είχε σφυγμό.

Γιατροί του Χιονοδρομικού Κέντρου και άλλα άτομα προσπαθούν να επαναφέρουν στη ζωή τον άτυχο δικηγόρο που μόλις έχει καταρρεύσει

Ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ τον μετέφερε στο Νοσοκομείο Βόλου. Δυστυχώς ήταν αργά. Οι γιατροί διαπίστωσαν τον θάνατό του, πιθανότατα από ανακοπή καρδιάς.

Ο 61χρονος δεν αντιμετώπιζε προβλήματα υγείας. Ηταν αθλητικός τύπος. Αγαπούσε ιδιαίτερα το σκι. Κάθε Σαββατοκύριακο, όποτε το επέτρεπαν οι επαγγελματικές του υποχρεώσεις ανέβαινε το βουνό των Κενταύρων για να κάνει σκι. Λάτρευε το Πήλιο και τις Αγριόλευκες, ενώ επίσης ήταν δεινός ορειβάτης. Δυστυχώς, χθες έκανε την τελευταία κατεβασιά…στις πίστες του χιονισμένου βουνού που τόσο αγαπούσε.

Ο απροσδόκητος θάνατός του έχει προκαλέσει ανείπωτη θλίψη στον Βόλο. Συγκλονισμένοι οι δικοί του άνθρωποι, συγγενείς, φίλοι και ολόκληρος ο νομικός κόσμος. Ο Παναγιώτης Αλεξόπουλος υπήρξε ένας από τους πλέον πετυχημένους δικηγόρους της πόλης. Ιδιαίτερα αγαπητός και προσιτός, τιμούσε τους φίλους του.

Είχε σπουδάσει νομική στην Αθήνα και το Παρίσι. Ηταν παντρεμένος και πατέρας δύο ανήλικων παιδιών, 17 και 13 χρόνων. Πριν από ένα μήνα περίπου είχε γιορτάσει τα εξηκοστά πρώτα γενέθλιά του. Ηταν ευτυχισμένος με την οικογένειά του και απολάμβανε την αγάπη και την εκτίμηση φίλων, συναδέλφων και της τοπικής κοινωνίας.

Τίποτα δεν προμήνυε την πρόωρη απώλεια.

Εμπλεος οδύνης τον αποχαιρέτησε συγκλονισμένος ο πρώην δήμαρχος Βόλου Πάνος Σκοτινιώτης, καθώς υπήρξαν συνεργάτες στο δικηγορικό γραφείο και χρόνια φίλοι. «Α ρε, Παναγιώτη! Αντίο αγαπημένε, πολύτιμε φίλε και συνεργάτη. Μαρία, Κατερίνα, Φιλοκτήτη, κουράγιο» αναφέρει σε ανάρτησή του στα social media.

«Έφυγες φίλε και κουμπάρε και δεν ήμουν εκεί. Πάντα μου έλεγες μεταξύ σοβαρού και αστείου να είμαι κοντά για να βοηθήσω. Δυστυχώς Παρ όλες τις προσπάθειες γιατρού στελεχών και εθελοντών μας που προσπάθησαν δεν τα κατάφερες. Καλό παράδεισο», ανέφερε με τη σειρά του ο αντιπρόεδρος της Λέσχης Ειδικών Δυνάμεων Βασίλης Ηλιόπουλος.

Η κηδεία του θα γίνει τη Δευτέρα το πρωί στις 11.00 π.μ. στον Ιερό Ναό Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης – Βόλου.

Ο ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΣ εκφράζει θερμά συλλυπητήρια στους οικείους του.

Σοκαρισμένος ο νομικός κόσμος

Συγκλονισμένος είναι ο νομικός κόσμος της Μαγνησίας. Κανείς δεν μπορεί να πιστέψει τον απροσδόκητο θάνατο του γνωστού δικηγόρου.

Τη βαθιά λύπη του για τον ξαφνικό χαμό του δικηγόρου Παναγιώτη Αλεξόπουλου εκφράζει ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Βόλου Χρήστος Στρατηγόπουλος, επισημαίνοντας ότι πρόκειται για μια τραυματική εμπειρία και μια ιδιαίτερα σημαντική απώλεια για το δικηγορικό σώμα του Βόλου. «Ο Παναγιώτης «επέβαλε» την παρουσία του με διακριτικό και δομημένο λόγο, με στέρεα επιχειρήματα και τεκμηρίωση των απόψεων του», σημειώνει μεταξύ άλλων ο κ. Στρατηγόπουλος, εξάροντας την προσωπικότητα του εκλιπόντος:

«Η σημερινή, όλως αναπάντεχη, εκδημία του Παναγιώτη Αλεξόπουλου αποτελεί τραυματική εμπειρία για όλους όσοι είχαμε την τύχη να συνοδοιπορήσουμε μαζί του και ταυτόχρονα ιδιαίτερα σημαντική απώλεια για το δικηγορικό σώμα του Βόλου και όχι μόνο.

Ο Παναγιώτης ξεχώριζε διότι συγκέντρωνε-συνδύαζε προσωπικές και επαγγελματικές αρετές με φθίνουσα παρουσία στη σημερινή κοινωνική πραγματικότητα, ευγένεια και ήθος, φιλομάθεια και γνωστική επάρκεια, σοβαρότητα, υπευθυνότητα και αξιοπιστία λόγων και έργων, δοτικότητα, και καλοσύνη για τους ανθρώπους γύρω του, με συνεπή εκφορά αυτών τόσο στην δημόσια, όσα και στην ιδιωτική παρουσία του.

Ο Παναγιώτης «επέβαλε» την παρουσία του και σε «ανάγκαζε» να τον ακούσεις, χωρίς υψηλούς τόνους και λεκτικούς αφορισμούς, αλλά αντίθετα με διακριτικό και δομημένο λόγο, με στέρεα επιχειρήματα και τεκμηρίωση των απόψεων του.

Με την απώλεια του, ο Δ.Σ.Β. χάνει ένα πρόσωπο αναφοράς για το ήθος και την επάρκεια που οφείλει να διαθέτει ένας δικηγόρος, σε κοινωνικό και νομικό επίπεδο.

Προσωπικά, χάνω έναν φίλο, με τον οποίο μοιραζόμασταν κοινές αρχές, αξίες και απόψεις για την ζωή.

Σε αυτές τις τραγικές για τους ίδιους στιγμές, η σκέψη μας είναι στην οικογένεια του, στην Μαρία, την Κατερίνα και τον Φιλοκτήτη, που καλούνται να διαχειριστούν μια τόσο ανυπέρβλητη απώλεια.

Στο μέτρο του δυνατού, θα είμαστε δίπλα τους.

Καλό ταξίδι φίλε Παναγιώτη, η σκέψη μας θα σε συντροφεύει, η σκέψη σου θα μας εμπνέει…»

ΒΑΣΩ ΚΥΡΙΑΖΗ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου