ΤΟΠΙΚΑ

Στα μέσα της ερχόμενης εβδομάδας η σύγκληση του Συμβουλίου Αρχιτεκτονικής Μαγνησίας

στα-μέσα-της-ερχόμενης-εβδομάδας-η-σύγ-102140

Μετά από 45 ημέρες απραξίας – Προετοιμασία για την αρχειοθέτηση των φακέλων από τις εκκρεμότητες

Αρχισε η προετοιμασία για τη σύγκληση του Συμβουλίου Αρχιτεκτονικής Μαγνησίας, που παραμένει ανενεργό από την έναρξη της υγειονομικής κρίσης λόγω αδυναμίας συνεδρίασης εξ αποστάσεως, παρά το γεγονός ότι από τις 16 Μαρτίου τέθηκε σε λειτουργία η ηλεκτρονική πλατφόρμα e-presence, όπως κατέγραψε σε ρεπορτάζ του ο ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΣ με τίτλο «Επενδύσεις στα συρτάρια».

Σύμφωνα με πληροφορίες, ξεκίνησε η αρχειοθέτηση των φακέλων από τις εκκρεμότητες και για τη συνεδρίαση αναμένεται να ειδοποιηθούν οι μηχανικοί.

Η πρόεδρος του ΤΕΕ Μαγνησίας Νάνσυ Καπούλα δήλωσε ότι η συνεδρίαση αναμένεται να πραγματοποιηθεί στα μέσα της ερχόμενης εβδομάδας.

«Στόχος είναι η λειτουργία να είναι αδιάκοπτη. Με βάση αυτό το χρονοδιάγραμμα σε έναν μήνα θα έχουν διεκπεραιωθεί οι υποθέσεις και θα κερδηθεί ο χαμένος χρόνος», εκτίμησε.

Την περασμένη εβδομάδα ρυθμίστηκαν και οι τελευταίες τεχνικές λεπτομέρειες.

Μεταξύ ΤΕΕ και Περιφέρειας Θεσσαλίας καταβλήθηκε μεγάλη προσπάθεια και συντονισμός για την ηλεκτρονική λειτουργία του Συμβουλίου.

«Ολη η λειτουργία του Συμβουλίου διασφαλίζεται πλέον με την εργασία από απόσταση. Οι τηλεδιασκέψεις θα αποσυμφορήσουν τις υποθέσεις που εκκρεμούσαν από την 1η Ιανουαρίου.

Αξιοσημείωτο είναι δε το γεγονός ότι αυτός ο τρόπος λειτουργίας μπορεί να γίνεται σε μόνιμη κατάσταση, διευκολύνοντας τα μέλη του Συμβουλίου ώστε να συνεδριάζουν χωρίς να διανύουν αποστάσεις», τόνισε η ίδια.

Το ίδιο ισχύει και για τους μηχανικούς, είπε η κ. Καπούλα, που θα μπορούν να παρακολουθούν τις υποθέσεις τους και να παρεμβαίνουν στη τηλεδιάσκεψη από το γραφείο τους χωρίς να βρίσκονται στην αναμονή του Συμβουλίου όπως γινόταν μέχρι πρότινος.

Το Συμβούλιο Αρχιτεκτονικής Μαγνησίας αποτελεί ανεξάρτητο συμβούλιο με εκπροσώπους της Περιφέρειας Θεσσαλίας, του Δήμου Βόλου, του ΤΕΕ και του Συλλόγου Αρχιτεκτόνων Διπλωματούχων Ανώτατων Σχολείων. Αρμοδιότητά του είναι η έγκριση αρχιτεκτονικών μελετών για κατασκευές.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου