ΤΟΠΙΚΑ

Οι αλλαγές στον ΕΟΠΥΥ στο επίκεντρο συνάντησης Μαραβέγια – Πλεύρη

οι-αλλαγές-στον-εοπυυ-στο-επίκεντρο-συ-101321

Συνάντηση με τον υπουργό Υγείας κ. Θάνο Πλεύρη είχε ο βουλευτής Μαγνησίας της Νέας Δημοκρατίας κ. Κωνσταντίνος Μαραβέγιας, ενόψει των νέων νομοθετικών πρωτοβουλιών του υπουργείου Υγείας και συγκεκριμένα των επικείμενων νομοσχεδίων για τον ΕΟΠΥΥ και την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας.

Ειδικότερα, είχαν ευρεία συζήτηση σχετικά με την μεταρρύθμιση του ΕΟΠΥΥ και τη μετατροπή του σε στρατηγικό αγοραστή υπηρεσιών υγείας. Προτεραιότητα της κυβέρνησης είναι η εισαγωγή ποιοτικών κριτηρίων στις προσφερόμενες υπηρεσίες υγείας και κεντρικός στόχος η αναβάθμιση των παροχών στους ασφαλισμένους, σε συνδυασμό με την καλύτερη δυνατή αξιοποίηση των διαθέσιμων πόρων.

Ο κ. Μαραβέγιας κατέθεσε στον υπουργό Υγείας τις απόψεις του για την αναβάθμιση της πρωτοβάθμιας περίθαλψης, τις οποίες ο κ. Πλεύρης άκουσε με ενδιαφέρον, ενώ δεν παρέλειψε να επισημάνει για μια ακόμη φορά τα προβλήματα που καταγράφονται, λόγω ελλείψεων ιατροτεχνολογικού εξοπλισμού, σε μικρούς νησιωτικούς δήμους, όπως των Σποράδων.

Ο κ. Πλεύρης τόνισε ότι οι υπάρχουσες δομές ΠΦΥ (κέντρα υγείας και ΤΟΜΥ) ενοποιούνται διοικητικά και με κονδύλια του Ταμείου Ανάκαμψης που ξεπερνούν τα 200 εκ. ευρώ αναβαθμίζονται κτηριακά και υλικοτεχνικά. Σχεδιάζεται νέος εθνικός χάρτης δομών ΠΦΥ που θα εξυπηρετούν όλους τους πολίτες με βάση τις αρχές της ισότιμης πρόσβασης των ασθενών και της καθολικότητας του δημόσιου συστήματος υγείας.

Τέλος, συζητήθηκε η ανάπτυξη του προγράμματος δωρεάν προληπτικών εξετάσεων «Σπύρος Δοξιάδης».

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου