ΤΟΠΙΚΑ

Στην κυκλοφορία οι νέες γέφυρες σε Χολόρεμα, Αϊδίνι

στην-κυκλοφορία-οι-νέες-γέφυρες-σε-χολ-100131

Αυτοψία κλιμακίου με επικεφαλής τον περιφερειάρχη Θεσσαλίας Κων. Αγοραστό

Στην κυκλοφορία δόθηκαν οι δύο νέες γέφυρες που χρηματοδότησε και κατασκεύασε η Περιφέρεια Θεσσαλίας στη θέση Χολόρεμα, στην οδό που συνδέει το Αϊδίνι με το Κρόκιο και στην έξοδο του οικισμού Αϊδίνι. Οι δύο γέφυρες είχαν υποστεί ζημιές κατά τη διάρκεια του «Ιανού», τον Σεπτέμβριο του 2020.

«Χρηματοδοτήσαμε, δημοπρατήσαμε, κατασκευάσαμε και παραδίδουμε, λειτουργικές και ασφαλείς τις γέφυρες στο Χολόρεμα και το Αϊδίνι», δήλωσε ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός.

«Είναι δύο μεγάλα έργα ουσίας, για την ασφαλή μετακίνηση των ανθρώπων της περιοχής και για την αντιπλημμυρική προστασία. Στο Χολόρεμα, κατασκευάσαμε νέα γέφυρα, μετά την κατάρρευση της παλιάς από τη θεομηνία του Ιανού. Στο Αϊδίνι, αποκαταστήσαμε, ενισχύσαμε και διευρύναμε την υφιστάμενη γέφυρα ώστε να μπορεί να δέχεται έκτακτες πλημμυρικές παροχές. Συνολικά, στην περιοχή του Αλμυρού η Περιφέρεια Θεσσαλίας ολοκλήρωσε και έχει σε εξέλιξη έργα συνολικού προϋπολογισμού άνω των 10 εκατομμυρίων ευρώ, για την αποκατάσταση δημόσιων υποδομών που καταστράφηκαν από τον Ιανό, με νέες γέφυρες, ασφαλτοστρώσεις οδών, αποκατάσταση αγροτικής οδοποιίας και καθαρισμούς ρεμάτων», πρόσθεσε ο Κ. Αγοραστός.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου