ΤΟΠΙΚΑ

«Χρυσός» ο Δήμος Βόλου για την ανάπλαση των παρόχθιων του Κραυσίδωνα

χρυσός-ο-δήμος-βόλου-για-την-ανάπλασ-100030

Διακρίθηκε στα Best City Awards 2022, που απονεμήθηκαν την περασμένη Πέμπτη

«Χρυσός» στέφθηκε ο Δήμος Βόλου στη διοργάνωση Best City Awards 2022 για το έργο, που αφορά στην ανάπλαση των παρόχθιων του Κραυσίδωνα.

Ο Δήμος Βόλου έλαβε το χρυσό βραβείο στην κατηγορία Liveable City, Υποδομές και Αστική Ανάπλαση για το έργο που ολοκληρώθηκε και παραδόθηκε επίσημα στην κυκλοφορία στα μέσα του περασμένου Ιανουαρίου.

Το έργο έχει αλλάξει το τοπίο στον Κραυσίδωνα. Τόσο στη Ζάχου, όσο και στην Καραμπατζάκη έχουν δημιουργηθεί πεζοδρόμια και στις δύο πλευρές και προς τον χείμαρρο Κραυσίδωνα και προς τις οικοδομές που κυμαίνονται ανά περίπτωση μεταξύ 2,5 και 3 μέτρων το κάθε ένα. Στα πεζοδρόμια έγιναν νέες φυτεύσεις, τοποθετήθηκαν παγκάκια και νέος φωτισμός, δημιουργήθηκαν βιοκλιματικοί ποδηλατόδρομοι για την ασφαλή κίνηση των πολιτών, διαβάσεις για τους πεζούς, ενώ χωροθετήθηκαν και θέσεις στάθμευσης.

Παράλληλα περιορίστηκε το πλάτος του οδοστρώματος στα 3,5 μέτρα για να διασφαλίζεται η λειτουργία των δύο οδών ως δρόμων ήπιας κυκλοφορίας. Οι δύο παρόχθιοι λειτουργούν ως ζεύγος μονοδρόμων, με τη Ζάχου να δίνει έξοδο στον περιφερειακό και την Καραμπατζάκη στη Λαρίσης.

Το συγκεκριμένο έργο, που πέρασε από… Συμπληγάδες, έδωσε στον Δήμο το «χρυσό βραβείο», στην τελετή που πραγματοποιήθηκε την περασμένη Πέμπτη, στο Ιδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης.

Tα Best City Awards 2022 που διοργανώνει η Boussias, υπό την αιγίδα της ΚΕΔΕ και της Περιφέρειας Αττικής, για 5η χρονιά ανέδειξαν κορυφαίες πρακτικές και λύσεις της χρονιάς που πέρασε, μιας χρονιάς εξαιρετικά δύσκολης για την Τοπική Αυτοδιοίκηση, κατά τη διάρκεια της οποίας δοκιμάστηκαν οι αντοχές συστημάτων και ανθρώπων.

Ο πρόεδρος της Κριτικής Επιτροπής Δημήτρης Παπαστεργίου, πρόεδρος ΚΕΔΕ, δήμαρχος Τρικκαίων, έστειλε συγχαρητήριο μήνυμα σε όλους τους δημάρχους και τους συνεργάτες τους που απέσπασαν διακρίσεις στα βραβεία.

«Σκοπός των Best City Awards 2022 είναι να διευκολύνουν τη μετατροπή των κοινοτήτων στη χώρα μας σε πραγματικά έξυπνες και αειφόρες πόλεις, όπου όλοι οι άνθρωποι μπορούν να επωφεληθούν από την ελεύθερη πρόσβαση στις καλύτερες δυνατές υπηρεσίες που μπορεί να προσφέρει η πολιτεία, βελτιώνοντας σημαντικά την ποιότητα ζωής τους», αναφέρεται στη σελίδα των διοργανωτών.

Τέσσερα ακόμη βραβεία

Στην ίδια εκδήλωση, τέσσερις ακόμη φορείς στον νομό απέσπασαν διακρίσεις.

Ασημένιο βραβείο έλαβε στην κατηγορία «Εργα Ποδηλατοδρόμων και Οδοποιίας», το Λιμενικό Ταμείο Σκοπέλου για το έργο «Ανάπλαση, διαμόρφωση δρόμου και διευθέτηση ομβρίων υδάτων εντός χερσαίας ζώνης λιμένος Σκοπέλου».

Αργυρό μετάλλιο έλαβε ο Δήμος Σκιάθου στην κατηγορία «Βιώσιμη Ηγεσία» για το «1ο Ελληνικό Voluntary Local Review».

Αργυρό μετάλλιο έλαβε και η Περιφέρεια Θεσσαλίας στην κατηγορία «Διαχείριση Υδατικών Πόρων» για το έργο «On line Σύστημα Διαχείρισης Υδατικών Πόρων».

Τέλος, το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας και η έξυπνη πλατφόρμα διαχείρισης δημοτικών συγκοινωνιών του, χάρισαν το χρυσό βραβείο στον Δήμο Χαϊδαρίου, στην κατηγορία «Βιώσιμη Κινητικότητα και Δημόσιες Αστικές Μεταφορές».

ΕΛΕΝΗ ΧΑΝΟΥ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου