ΣΠΟΡΑΔΕΣ

Αναβίωσε το έθιμο των λαϊκών ιππικών αγώνων στην Σκιάθο

αναβίωσε-το-έθιμο-των-λαϊκών-ιππικών-α-905307

Το έθιμο των λαϊκών ιππικών αγώνων του Αγίου Γεωργίου, ένα έθιμο με ιδιαίτερη σημασία για τους κατοίκους της Σκιάθου, δεδομένου ότι είναι άρρηκτα συνδεδεμένο με την τοπική ιστορία και παράδοση, αναβίωσε φέτος μετά από πολλά χρόνια.

Οι αγώνες πραγματοποιήθηκαν ανήμερα του Αγίου Γεωργίου, χθές Δευτέρα 25 Απριλίου, στον μοναδικής ομορφιάς βιότοπο των Κουκουναριών, ιδανικό τόπο για τη διοργάνωση αθλητικών δράσεων. Εκατοντάδες παρευρισκόμενοι κάτοικοι και επισκέπτες, απήλαυσαν τους αγώνες, στους οποίους συμμετείχαν εννέα αγωνιζόμενοι σε δύο κατηγορίες. Με την ολοκλήρωση των αγώνων η απονομή των κυπέλλων, στους νικητές και συμμετέχοντες.

Στη μεγάλη κατηγορία συμμετείχαν οι: Γεώργιος Πολυχρόνης αναβάτης και Επαμεινώνδας Πολυχρόνης ιδιοκτήτης αλόγου, Γιώργος Τσιμπλιαράκης ως αναβάτης στο άλογο του Δημήτριου Πολυχρόνη, Χαράλαμπος Παρίσης, αναβάτης στο άλογό του, Αλεξάνδρα Σπανοδήμου, ιππέας στο άλογο του Μιχάλη Σπανοδήμου, με τον Γιώργο Χαλκιά να συμμετέχει εκτός συναγωνισμού.

Στη μικρή κατηγορία συμμετείχαν οι: Πλούταρχος Λυρίγκος, Palmer Katie ιππεύοντας το άλογο του Μιχάλη Σπανοδήμου, Εβελίνα Σωτηρίου ιππεύοντας το άλογο του Πολυκράτη Τσιτσώνη και ο Γιώργος Γεωργίου.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου