ΣΠΟΡΑΔΕΣ

Παιχνίδι με σύγχρονες προδιαγραφές

παιχνίδι-με-σύγχρονες-προδιαγραφές-904355

Τρεις νέες παιδικές χαρές θα αποκτήσει η Σκιάθος, με την ήδη υπάρχουσα να αναβαθμίζεται, προσφέροντας παιχνίδι με σύγχρονες προδιαγραφές. Υπογράφηκε, στο μεταξύ, η σχετική σύμβαση ανάμεσα στον Δήμο Σκιάθου και τον ανάδοχο του έργου.

Σε συνεργασία με το Δήμο Θεσσαλονίκης και την Αναπτυξιακή Μείζονος Αστικής Θεσσαλονίκης Α.Ε. – Αναπτυξιακός Οργανισμός Τοπικής Αυτοδιοίκησης του Δήμου θα τοποθετηθούν 3 νέες παιδικές χαρές και ταυτόχρονα θα συντηρηθεί και θα αναβαθμιστεί η υπάρχουσα παιδική χαρά, μετά την εξασφάλιση των σχετικών χρηματοδοτήσεων από διάφορα προγράμματα. Αυτοψία στους χώρους των έργων έγινε από τους μηχανικούς της Αναπτυξιακής, τους εκπροσώπους της εταιρείας, την τεχνική υπηρεσία του Δήμου, τον Αντιδήμαρχο έργων Γιάννη Τσανάκα και τον Δήμαρχο.

Συγκεκριμένα, το Διοικητικό Συμβούλιο του Πράσινου Ταμείου του Υπουργείου Περιβάλλοντος ενέκρινε χρηματοδότηση ύψους 165.295 ευρώ για το Δήμο Σκιάθου, προκειμένου να προβεί στη διαμόρφωση κοινόχρηστων χώρων και να κατασκευάσει νέες παιδικές χαρές. Η χρηματοδότηση αυτή αφορά στην υλοποίηση των υποδομών που κρίνονται απαραίτητες για την κατασκευή ολοκληρωμένων και λειτουργικών παιδικών χαρών. Παράλληλα, έχουν ήδη εγκριθεί χρηματοδοτήσεις που αφορούν αποκλειστικά στην προμήθεια και εγκατάσταση του εξοπλισμού των παιδικών χαρών, 194.897 ευρώ από το Πράσινο Ταμείο και 206.000 ευρώ από το Πρόγραμμα Φιλόδημος ΙΙ. 

Πρόκειται για ένα από τα 5 συνολικά έργα που θα υλοποιηθούν με τη συνεργασία της Αναπτυξιακής Εταιρείας του Δήμου Θεσσαλονίκης, σύντομα θα προχωρήσουν και οι συμβάσεις των έργων.

 

 

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου