ΣΠΟΡΑΔΕΣ

Ερώτηση Αλ. Μεϊκόπουλου για το ελικοδρόμιο της Σκοπέλου

ερώτηση-αλ-μεϊκόπουλου-για-το-ελικοδρ-888944

Στη Βουλή έφερε με ερώτησή του ο Βουλευτής Μαγνησίας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Αλέξανδρος Μεϊκόπουλος, τα προβλήματα που υπάρχουν στο ελικοδρόμιο Σκοπέλου, εξαιτίας των οποίων προέκυψαν δυσχέρειες σε πρόσφατη διακομιδή ασθενούς από τη Σκόπελο στο Βόλο και τα όποια έχουν κοινοποιηθεί στα Υπουργεία Υποδομών και Εσωτερικών από τέλος Ιουλίου.

Όπως επεσήμανε ο Βουλευτής, ο Δήμος Σκοπέλου έχει ζητήσει εγγράφως από τα αρμόδια Υπουργεία να χορηγήσουν τα απαραίτητα κονδύλια για τις αναγκαίες επισκευές στο ελικοδρόμιο του νησιού, το όποιο έχει υποστεί καταστροφές στην υποδομή και σε σημαντικό υλικοτεχνικό εξοπλισμό (φώτα, φωτιστικά και αυτόματο σύστημα νυχτερινής πλοήγησης). Σύμφωνα με τη σχετική προμέλετη του Δήμου το συνολικό κόστος των επισκευών φτάνει περίπου τα 130.000 ευρώ και αφορά επισκευές στην περίφραξη του ελικοδρομίου και τοποθέτησης βιομηχανικής περίφραξης, αλλά και επισκευές αντικατάστασης του απαραίτητου για την ασφαλή λειτουργία του ελικοδρομίου εξοπλισμού.

«Παρά το γεγονός ότι η ανάγκη επισκευών στο ελικοδρόμιο του νησιού έχει κοινοποιηθεί στα αρμόδια Υπουργεία εδώ και τέσσερις μήνες, τα προβλήματα παραμένουν με αποτέλεσμα να δημιουργούνται σοβαρές δυσχέρειες σε αναγκαίες διακομιδές ασθενών», τόνισε ο Βουλευτής και ανέφερε το τελευταίο περιστατικό που συνέβη κατά την πρόσφατη κακοκαιρία Ariel που έπληξε την περιοχή. Συγκεκριμένα, καθώς ήταν αδύνατη η διακομιδή ασθενούς με το πλωτό ασθενοφόρο, αποφασίστηκε η μεταφορά με ελικόπτερο από τη Σκόπελο προς το Βόλο. Ωστόσο, όταν το ελικόπτερο έφτασε στο νησί, ήταν αδύνατο να προσγειωθεί στο ελικοδρόμιο, εξαιτίας των ελλείψεων στον απαραίτητο εξοπλισμό και της έλλειψης ορατότητας.

«Αποτέλεσμα των ανωτέρω, ήταν να διακινδυνεύσει η ζωή του ασθενούς εξαιτίας της μεγάλης καθυστέρησης, αλλά και να επιβαρυνθεί ο ίδιος με αχρείαστη ταλαιπωρία», επεσήμανε ο Αλέξανδρος Μεϊκόπουλος. Ο Βουλευτής ζήτησε από τους αρμόδιους Υπουργούς να προχωρήσουν χωρίς άλλη καθυστέρηση στη χρηματοδότηση του Δήμου Σκοπέλου με το αναγκαίο κονδύλι για την επισκευή των βλαβών στην υποδομή του ελικοδρομίου του νησιού και την αντικατάσταση του απαραίτητου υλικοτεχνικού εξοπλισμού για την ασφαλή του λειτουργία.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου