ΣΠΟΡΑΔΕΣ

Η βρετανική αγορά «ναυαρχίδα» τουρισμού

η-βρετανική-αγορά-ναυαρχίδα-τουρισ-887886

Περισσότερες αεροπορικές συνδέσεις στη Σκιάθο μέχρι τον Οκτώβριο ζήτησε ο Δήμος

Δυναμική ήταν η συμμετοχή του Δήμου Σκιάθου, ως συνεκθέτης του ΕΟΤ, με δύο booths στη σημαντικότερη τουριστική έκθεση της Ευρώπης, τη World Travel Market (WTM), στο εκθεσιακό κέντρο EXCELL του Λονδίνου που ολοκληρώθηκε στα μέσα της εβδομάδας.

Τον Δήμο εκπροσώπησαν ο δήμαρχος Σκιάθου, Θοδωρής Τζούμας, και ο αντιδήμαρχος Τουριστικής Ανάπτυξης & Διεθνών Σχέσεων, Διαμαντής Μαθηνός, ενώ συμμετείχαν, επίσης με δικό τους booth το τουριστικό γραφείο Dolphins of Skiathos και τα Ξενοδοχεία Skiathos Palace και Αλκυών.

Εντονη ήταν η παρουσία των επιχειρηματιών της Σκιάθου, μεταξύ αυτών ο Πέτρος Δερβένης του ξενοδοχείου Skiathos Palace, ο Μάκης Κουκουλάκης δημοτικός σύμβουλος και ιδιοκτήτης των Philian Hotels, ο πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Σκιάθου Αλέξανδρος Ευσταθίου, ο Τάσος Τάνας του Gats Travel.

Οι εκπρόσωποι του δήμου συναντήθηκαν με επιτελικά στελέχη των αεροπορικών εταιρειών Jet2 και TUI, αναφορικά με δράσεις συνδιαφήμισης και καμπάνια προβολής για το 2023 σε συνέχεια της επιτυχημένης συνεργασίας, με την Jet2, αλλά και τη νέα συνεργασία με την TUI, από την πλευρά της δημοτικής αρχής τονίστηκε η ανάγκη της επέκτασης του προγράμματος των εταιρειών τον Οκτώβριο. Σημαντικές ήταν και οι συναντήσεις με στελέχη του τουριστικού ομίλου Kon Tiki της Σερβίας, και των τουριστικών ομίλων ISSTA και Flying Carpet του Ισραήλ για δράσεις προβολής. Με σκοπό τη συνεργασία με το διεθνές διαδικτυακό μέσο Expedia, πραγματοποιήθηκε συνάντηση με στελέχη της Expedia, για πρόγραμμα που θα περιλαμβάνει διαφημιστική καμπάνια που θα στοχεύσει σε χρήστες που δείχνουν ενδιαφέρον για να ταξιδέψουν στη Σκιάθο και να οδηγηθούν τελικά να κάνουν κράτηση.

Εύφημη μνεία στον Δήμο για δράσεις

Τη δεύτερη μέρα της έκθεσης, 8 Νοεμβρίου, στο περίπτερο του ΕΟΤ παρουσιάστηκε η πλατφόρμα sustainable Greece, https://sustainablegreece.co.uk, που στην κατηγορία sustainable initiatives έχει συμπεριληφθεί η πρωτοβουλία του δήμου, που αφορά στην πρόσβαση ατόμων με κινητικά προβλήματα, στις παραλίες Κουκουναριές, Αγία Ελένη, Αγία Παρασκευή και Μεγάλη Άμμος. «Η έκθεση World Travel Market είναι από τις κορυφαίες διεθνείς τουριστικές εκθέσεις για τη Βρετανική αγορά και είναι πράγματι πολύ ευχάριστο που υπήρχε εκπροσώπηση της Σκιάθου από διαφορετικούς φορείς, οι οποίοι έχουν κοινό στόχο. Για να επιτύχει όλη αυτή η προσπάθεια χρειάζεται η συνεργασία όλων, του δήμου, των ξενοδόχων και των τουριστικών πρακτόρων. Θα συνεχίσουμε με αυτή τη δυναμική και σε αυτό το κλίμα συνεργασίας και συνέργειας προκειμένου να έχουμε το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα» δήλωσε σχετικά ο δήμαρχος Σκιάθου, Θοδωρής Τζούμας.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου