ΣΠΟΡΑΔΕΣ

Στόχος η ορθολογική διαχείριση απορριμμάτων από τον Δήμο Σκιάθου

στόχος-η-ορθολογική-διαχείριση-απορρ-878801

Ο Δήμος Σκιάθου θέτει σε προτεραιότητα την ορθολογική διαχείριση απορριμμάτων

Με σκοπό την απομάκρυνση των 10.000 περίπου στρωμάτων, που είχαν για χρόνια «αποθηκευτεί» στον ΧΥΤΑ της Σκιάθου, ο δήμος Σκιάθου προχώρησε σε σύμβαση με ιδιωτική εταιρεία για τη μίσθωση κινητής μονάδας τεμαχισμού ογκωδών αντικειμένων.

Η διαχείριση των ογκωδών περιλαμβάνει αρχικά ανάκτηση χρήσιμων υλικών προς ανακύκλωση με αρπάγη, μετέπειτα τεμαχισμό των ογκωδών με παράλληλη ανάκτηση μεταλλικών υλικών μέσω ενσωματωμένου μαγνήτη που φέρει ο τεμαχιστής. Τα ανακτώμενα υλικά, κυρίως πλαστικά, μέταλλα, οδηγούνται προς ανακύκλωση, ενώ τα τεμαχισμένα υλικά προς υγειονομική ταφή στο ΧΥΤΑ. Η εταιρεία ΔΙ.Α. ΔΥ. ΜΑ. Α.Ε. υλοποιεί τη λειτουργία του Περιφερειακού Ολοκληρωμένου Συστήματος Διαχείρισης Απορριμμάτων (ΟΣΔΑ) Δυτικής Μακεδονίας.

Η δημοτική αρχή έχει ως προτεραιότητα την ορθολογική διαχείριση απορριμμάτων, με μια σειρά από πρωτοβουλίες και δράσεις, όπως η δημιουργία μονάδας βιοαποβλήτων ύψους 1.214.000,00 ευρώ , η χρηματοδότηση του έργου έχει εξασφαλιστεί από την Περιφέρεια, μετά από υποβολή μελέτης του δήμου, η δημιουργία πράσινου σημείου, με χρηματοδότηση από το Υπουργείο Ανάπτυξης και η επέκταση του ΧΥΤΑ, η μελέτη προϋπολογισμού 160.000,00 ευρώ με χρηματοδότηση από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων της Περιφέρειας, πρόκειται να ολοκληρωθεί τον ερχόμενο Μάρτιο.

Ιδιαίτερο βάρος έχει δοθεί στην ανακύκλωση, με τη συνεργασία με την Ελληνική Εταιρεία Αξιοποίησης Ανακύκλωσης, με την οποία ο δήμος έχει ενεργό πρόγραμμα ανακύκλωσης.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου