ΣΠΟΡΑΔΕΣ

Εκδρομή στη Βόρεια Εύβοια για το Γυμνάσιο της Σκιάθου

εκδρομή-στη-βόρεια-εύβοια-για-το-γυμνά-861049

Τετραήμερη εκδρομή στην Βόρεια Εύβοια πραγματοποίησε η Περιβαλλοντική Ομάδα του Γυμνασίου Σκιάθου.

Οι εκπαιδευτικοί του σχολείο θέλοντας να ευχαριστήσουν τους παράγοντες που συνέβαλαν στο να πραγματοποιηθεί αυτή η εκδρομή, εξέδωσαν επίσημη ανακοίνωση.

Χαρακτηριστικά αναφέρεται:

«Έχοντας ακόμη νωπές τις αναμνήσεις από την τετραήμερη εκδρομή της Περιβαλλοντικής Ομάδας του Γυμνασίου Σκιάθου στη Βόρεια Εύβοια και βλέποντας το μόνιμο χαμόγελο στα πρόσωπα των μαθητών μας, εμείς οι συνοδοί καθηγητές θα θέλαμε να εξωτερικεύσουμε αυτό που αισθανόμαστε.

Ευχαριστούμε πρώτα από όλα τους υπέροχους κατοίκους της Βόρειας Εύβοιας από την Αιδηψό και τη Λίμνη έως το Προκόπι, τις Γουβιές και την Ιστιαία. Μαγικός πράσινος κύκλος! Μπορεί το πράσινο να κάηκε, αλλά οι καρδιές των ανθρώπων εκεί είναι καταπράσινες, ανθισμένες.

Φιλοξενία, χαμόγελο, προσφορά, κατανόηση (με μαθητές στην εφηβεία έχεις να κάνεις), θετική διάθεση και ανοιχτά συναισθήματα από τους απλούς ανθρώπους που συναντήσαμε στην καθημερινότητά μας. Συνεργάτες από την τοπική κοινωνία οι οποίοι χωρίς να έχουν ασχοληθεί με την εκπαίδευση κατάφεραν να «ξεκλειδώσουν συναισθηματικά» τους μαθητές και να ενεργοποιήσουν την «πράσινη» νοημοσύνη τους.

Ευχαριστούμε, λοιπόν, τον Δήμαρχο Αιδηψούς-Ιστιαίας κο Κοντζιά Ιωάννη για την καταπληκτική ξενάγηση, μαζί με την κα Λεμονιά Μουλά (Υπεύθυνη Αθλητισμού/Πολιτισμού) στα πιο σημαντικά από περιβαλλοντικής και πολιτιστικής απόψεως σημεία του Δήμου. Τον Δήμαρχο Μαντουδίου-Λίμνης κο Τσαπουρνιώτη Γεώργιο και τον Αντιδήμαρχο κο Σταμούλο Γεώργιο για τις άμεσες λύσεις σε κάθε πρόβλημά μας.

Τον ακούραστο δάσκαλο φυσικής ιστορίας Δασάρχη κο Ζίγκερη Σπύρο και την υπάλληλο του Δασαρχείου κα Μάρκου Κατερίνα. Μας οδήγησαν στα υπέροχα μονοπάτια του Δρυμώνα και έκαναν πιο εύκολη τη δεντροφύτευση στο Αγροτικό Ιατρείο Ροβιών.

Την υπεύθυνη Αρχαιολόγο των ανασκαφών στο Δήμο Αιδηψούς-Ιστιαίας στην περιοχή του Αγ.Γεωργίου. Τον κο Ρουμελιώτη Θεόδωρο ιδιοκτήτη του ξενοδοχείου LITO για την υπομονή τους και την προσφορά τους. Τον Αντιπεριφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας για θέματα Αθλητισμού και Τουρισμού κο Μπουρμπά Ηλία και τον συνεργάτη του κο Κριτσίλη Νίκο για τη γενικότερη βοήθεια και σχεδιασμό. Τέλος ευχαριστούμε τον Δήμαρχο Σκιάθου κο Τζούμα Θεόδωρο για την ενεργό συμμετοχή του στην εκδρομή, τον Περιβαλλοντικό, Πολιτιστικό Σύλλογο ECOΖΗΝ Σκιάθου για την έμπρακτη στήριξή του, τον Σύλλογο Γονέων, τον Σύλλογο Διδασκόντων Γυμνασίου Σκιάθου και βέβαια τους μαθητές της Περιβαλλοντικής Ομάδας για το κουράγιο τους να μας ανεχτούν… τέσσερις ολόκληρες ημέρες».

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου