ΣΠΟΡΑΔΕΣ

Μουσικά διαλείμματα στο ΓΕΛ Σκιάθου

μουσικά-διαλείμματα-στο-γελ-σκιάθου-854474

Στα διαλείμματα μεταξύ των μαθημάτων στο Γενικό Λύκειο Σκιάθου σε αίθουσες, διαδρόμους και προαύλιο δεν υπάρχουν… φασαρία και φωνές, όπως στο σύνολο των σχολείων, μεταξύ συμμαθητών και φίλων. Μουσική που ακούγεται από ηχητική εγκατάσταση, παντού μέσα στο σχολείο, φαίνεται ότι έχει καταφέρει να κεντρίσει το ενδιαφέρον των μαθητών και να… ηρεμεί τα πνεύματα.

Πρόκειται για μία πρωτότυπη πρωτοβουλία του διευθυντή του Γενικού Λυκείου Σκιάθου, Λεωνίδα Τζαβαλιά, την οποία «αγκάλιασαν» από την πρώτη στιγμή ο Σύλλογος Διδασκόντων του σχολείου, αλλά και οι ίδιοι οι μαθητές, που ανταποκρίθηκαν με ενθουσιασμό στα… μουσικά διαλείμματα.

«Η ιδέα γεννήθηκε την προηγούμενη σχολική χρονιά, ωστόσο εφαρμόστηκε πριν από λίγες ημέρες», αναφέρει στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ, ο κ. Τζαβαλιάς. Αφορμή αποτέλεσαν εξετάσεις αγγλικών της Ελληνοαμερικανικής Ενωσης που πρόκειται να φιλοξενήσει τις επόμενες ημέρες το σχολείο για να μη μεταβαίνουν οι μαθητές από τη Σκιάθο στον Βόλο. Η Ενωση ζήτησε ηχητικές εγκαταστάσεις για να μπορέσει να διενεργήσει τις προφορικές εξετάσεις και έτσι το σύστημα συντηρήθηκε και ελέγχθηκε προκειμένου να μπορέσει να τεθεί σε λειτουργία.

«Κάναμε έλεγχο, ρυθμίσεις, συνδέσαμε ηχεία», αναφέρει ο κ. Τζαβαλιάς και τις προηγούμενες ημέρες, η ηχητική εγκατάσταση αποφασίστηκε να αξιοποιηθεί και για έναν ακόμη λόγο, για να αναμεταδίδει μουσική την ώρα των διαλειμμάτων.

«Παίζουμε ροκ μπαλάντες και μπλουζ, μέσω ιντερνετικού ραδιοφώνου που υπάρχει στην ιστοσελίδα του σχολείου, για όσο διαρκεί το διάλειμμα», σημειώνει ο διευθυντής, εξηγώντας ότι μέσω των ηχείων η μουσική ακούγεται σε κάθε αίθουσα, στους διαδρόμους, αλλά και στο γραφείο των καθηγητών.

Η πρωτοβουλία έγινε αποδεκτή με ενθουσιασμό από εκπαιδευτικούς, αλλά και μαθητές, που πλέον στα διαλείμματα απολαμβάνουν μουσική.

«Η μουσική ηρεμεί τα πνεύματα και είπαμε να αξιοποιήσουμε τη δύναμή της», τόνισε ο κ. Τζαβαλιάς.

Και μηχανή του ποπ κορν

Το σχολείο πλέον «εξοπλίστηκε» και με μηχανή του ποπ κορν! Πρόκειται για μία δωρεά του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων των μαθητών του σχολείου, προκειμένου να χρησιμοποιείται σε σχολικές εκδηλώσεις.

Προς το παρόν η μηχανή φυλάσσεται στον χώρο του γραφείου των καθηγητών, το επόμενο χρονικό διάστημα ωστόσο ο Σύλλογος Διδασκόντων σκέφτεται να τη θέσει σε λειτουργία σε ένα διάλλειμα, να κάνει ποπ κορν και να προσφέρει στους μαθητές σε χωνάκια.

ΕΛΕΝΗ ΧΑΝΟΥ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου