ΣΠΟΡΑΔΕΣ

Σταθερά τα τέλη στη Σκιάθο

σταθερά-τα-τέλη-στη-σκιάθο-852357

Σύμφωνα με απόφαση του δημοτικού συμβουλίου – Σε επόμενη συνεδρίαση θα εγκριθεί το τεχνικό πρόγραμμα 

Σταθερά, παρά τα αυξημένα έξοδα που έχουν προκύψει στα δημοτικά ταμεία εξαιτίας του ενεργειακού κόστους, παραμένουν και για το 2023 τα δημοτικά τέλη στη Σκιάθο.

Σύμφωνα με απόφαση που έλαβε το δημοτικό συμβούλιο Σκιάθου στην προχθεσινή συνεδρίασή του, δεν αυξάνονται τα τέλη καθαριότητας και φωτισμού, ο φόρος ηλεκτροδοτούμενων χώρων, το τέλος χρήσης κοινόχρηστων χώρων αιγιαλών, τμημάτων που παραχωρούνται για απλή χρήση σε όμορες επιχειρήσεις, τα τέλη κοινόχρηστων χώρων που καταλαμβάνουν οι κατασκευές περιπτέρων, τα τέλη και δικαιώματα χρήσης δημοτικού νεκροταφείου, το ανταποδοτικό τέλος πολιτικών γάμων και το τέλος χρήσης ίντερνετ.

Το δημοτικό συμβούλιο αποφάσισε να μην προχωρήσει σε αυξήσεις και αυτό θα αποτυπωθεί και στην τελική έγκριση του προϋπολογισμού λειτουργίας του Δήμου για το 2023.

Σημειώνεται ότι η ψήφιση των τελών είναι το πρώτο βήμα, ενώ σε επόμενη συνεδρίαση θα ακολουθήσει και η ψήφιση του τεχνικού προγράμματος του δήμου για το 2023.

 

Απαλλαγή από τέλη αποχέτευσης

Την απαλλαγή επαγγελματία της Σκιάθου από τα τέλη αποχέτευσης σε ποσοστό 90% αποφάσισε το δημοτικό συμβούλιο του νησιού, στην προχθεσινή συνεδρίασή του. Πρόκειται για επιχείρηση με ενοικιαζόμενα δωμάτια, η οποία το περασμένο καλοκαίρι αντιμετώπισε πρόβλημα, όταν λύματα διέρρεαν στον χώρο της με αποτέλεσμα να μην μπορεί να λειτουργήσει.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο της ΔΕΥΑ Σκιάθου, Γιώργο Αντωνίτσα, το ψηφιακό σύστημα του αντλιοστασίου είχε μπλοκάρει με αποτέλεσμα λύματα να διαρρέουν σε φρεάτιο. Οπως εξηγεί το αντλιοστάσιο βρίσκεται εντός της ιδιοκτησίας του επαγγελματία, ο οποίος είχε σοβαρό πρόβλημα λειτουργίας.

Το πρόβλημά του εξετάστηκε από το δημοτικό συμβούλιο και αποφασίστηκε η απαλλαγή του από τα τέλη αποχέτευσης σε ποσοστό 90% ως αποζημίωση για τη δυσλειτουργία που προκλήθηκε στην επιχείρησή του.

Σύμφωνα με τον κ. Αντωνίτσα, στην ίδια συνεδρίαση αποφασίστηκε η μείωση του λογαριασμού ύδρευσης και για έναν ακόμη επαγγελματία, στην επιχείρηση του οποίου διαπιστώθηκε αφανής διαρροή με αποτέλεσμα να εκδοθεί υπέρογκος λογαριασμός τον οποίο κλήθηκε να πληρώσει. Συνεργεία της ΔΕΥΑΣ διαπίστωσαν την αφανή διαρροή και ο λογαριασμός του μειώθηκε σε αναλογία με τις προηγούμενες καταναλώσεις.

 

 

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου