ΣΠΟΡΑΔΕΣ

Πόσιμο νερό στην Αλόννησο

πόσιμο-νερό-στην-αλόννησο-845718

Σε λειτουργία τέθηκε η μονάδα αφαλάτωσης που εγκαταστάθηκε στο νησί

Νερό από τη βρύση μπορούν να πίνουν πλέον οι μόνιμοι κάτοικοι και οι επισκέπτες της Αλοννήσου μετά από πολλά χρόνια, χάρη στο έργο της αφαλάτωσης που εγκαινιάστηκε την Πέμπτη 19 Μαΐου.

Οπως τόνισε ο δήμαρχος Πέτρος Βαφίνης, «η όλη διαδικασία που κράτησε σχεδόν δυο ολόκληρα χρόνια ήταν επίπονη, έγινε με πλήρη διαφάνεια, προσπαθήσαμε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο να διασφαλίσουμε τα συμφέροντα του δήμου και των δημοτών, αντιμετωπίσαμε πολλές δυσκολίες μεγάλη γραφειοκρατία αλλά φτάσαμε στο τέλος».

Η σύμβαση είναι διετής και υπογράφηκε με την εταιρεία SYCHEM έπειτα από διεθνή μειοδοτικό διαγωνισμό. Η μονάδα αφαλάτωσης της Αλοννήσου δυναμικότητας παραγωγής 600 κυβικών μέτρων πόσιμου νερού ανά ημέρα, χρησιμοποιεί την πλέον σύγχρονη τεχνολογία αφαλάτωσης έχοντας εξελιγμένο σχεδιασμό ώστε να είναι φιλική προς το περιβάλλον. H κατασκευή και η λειτουργία της μονάδας έχει γίνει με αυτοχρηματοδότηση μέσα στο πλαίσιο σύμβασης παροχής υπηρεσιών επεξεργασίας

Στην ομιλία του ο κ. Βαφίνης ευχαρίστησε όλα τα στελέχη του δήμου που εργάστηκαν για την υλοποίηση αυτής της σύμβασης και ιδιαιτέρως τους κ.κ. Κώστα Σίδα και Νίκο Αναγνώστου, την κυρία Ηλιάνα Παπαμίχο και όσους συνέβαλαν στην υλοποίηση του έργου.

Στην τελετή παρέστησαν ο εντεταλμένος περιφερειακός Σύμβουλος Σποράδων Νικόλαος Πλωμαρίτης που εκπροσώπησε τον Περιφερειάρχη Θεσσαλίας Κ. Αγοραστό, η Δωροθέα Κολυνδρίνη – αντιπεριφερειάρχης Μαγνησίας και Σποράδων, ο πρόεδρος της αναδόχου εταιρείας Αλέξανδρος Υφαντής και πολλοί προσκεκλημένοι.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου