ΣΠΟΡΑΔΕΣ

Τριάντα έξι χρόνια δράσης

τριάντα-έξι-χρόνια-δράσης-814704

Τριάντα έξι χρόνια ζωής και δράσης μετράει ο Πολιτιστικός και Εξωραϊστικός Σύλλογος Σκοπέλου, που ξεχωρίζει για την παρουσία και το έργο του.

Οι πρώτες πολιτιστικές εκδηλώσεις (Λοΐζεια) ξεκίνησαν το καλοκαίρι του 1984 κι έκαναν τη Γλώσσα Σκοπέλου πόλο έλξης για τους επισκέπτες του νησιού και όχι μόνο.

Το χορευτικό του Συλλόγου, που ξεκίνησε με την ίδρυσή του, έδωσε άπειρες παραστάσεις όχι μόνο εντός αλλά και εκτός του νησιού, αφήνοντας πάντα τις καλύτερες εντυπώσεις.

Ακόμη και το 1ο Φεστιβάλ Παραδοσιακών Χορών στα νησιά των Βορείων Σποράδων ξεκίνησε από τον Πολιτιστικό και Εξωραϊστικό Σύλλογο Γλώσσας τον Αύγουστο του 2013!

Στόχοι δύσκολοι, υψηλοί, που όμως με σκληρή δουλειά, ατέλειωτα ξενύχτια και σύμμαχο την αγάπη για τη Γλώσσα, κατάφεραν να υλοποιηθούν. Φτάνοντας στο κατώφλι του φετινού καλοκαιριού, ο Σύλλογος έχει καταρτίσει πρόγραμμα δράσεων και εκδηλώσεων.

Στις 23 Ιουνίου αναβιώνουν το έθιμο του Κλήδονα και οι φωτιές του Αϊ-Γιαννιού στο Λούκι, ώρα έναρξης 20.00.

Το διήμερο 14 και 15 Ιουλίου διοργανώνεται το 6ο Φεστιβάλ Παραδοσιακών χορών στο Γήπεδο Σχολείων Γλώσσας, στις 21.00. Δεκατρία χορευτικά και 250 χορευτές από κάθε γωνιά της Ελλάδας θα παρελάσουν στα σοκάκια της Γλώσσας με παραδοσιακές φορεσιές και θα προβάλουν την ιδιαίτερη κουλτούρα του τόπου τους.

Στις 4 Αυγούστου διοργανώνεται συναυλία με την Κατερίνα Ντίνου στο Γήπεδο Σχολείων Γλώσσας στις 21.30.

Στις 5 Αυγούστου πρωταγωνιστούν καντάδες και χοροί στο «ψηλό χωριό» στο Γήπεδο Σχολείων Γλώσσας στις 21.30. Μια νοσταλγική αναδρομή στην παλιά Γλώσσα, μέσα από καντάδες από τον Σύλλογο Απανταχού Γλωσσωτών, και ένα χορευτικό ταξίδι στο Αιγαίο και το Ιόνιο από τα παιδιά της Γλώσσας.

Στις 6 Αυγούστου προγραμματίζεται συναυλία με τον Δημήτρη Μπάση στις 21.30 στο Γήπεδο Σχολείων Γλώσσας.

Στις 7 Αυγούστου σειρά έχουν «Μουσικά ταξίδια στο Αιγαίο» με τη Γιάννα Μαρούλη, με την ευγενική χορηγία της ΑΝΕΣ. Η εκδήλωση πραγματοποιείται στο Λουτράκι Γλώσσας Σκοπέλου στις 21.00.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου