ΣΠΟΡΑΔΕΣ

Ταλαιπωρία Αλοννησιωτών ελλείψει δικηγόρου & συμβολαιογράφου

ταλαιπωρία-αλοννησιωτών-ελλείψει-δι-807348

Σειρά προβλημάτων και απίστευτη ταλαιπωρία αντιμετωπίζουν οι κάτοικοι της Αλοννήσου, ελλείψει δικηγορικού και συμβολαιογραφικού γραφείου στο νησί. Για την διεκπεραίωση νομικών είτε συμβολαιογραφικών υποθέσεων, ακόμη και για την πιο απλή διαδικασία όπως ένα πληρεξούσιο, καλούνται να μεταβούν στην γειτονική Σκόπελο είτε στον Βόλο, με ότι αυτό συνεπάγεται σε χρόνο και κόστος.

Δεν είναι λίγες οι περιπτώσεις που οι κάτοικοι διανυκτερεύουν αναγκαστικά στον Βόλο για την διεκπεραίωση αντίστοιχων υποθέσεων, με τον δήμαρχο Αλοννήσου να επισημαίνει στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ ότι δεν εισακούστηκε το αίτημα που είχε υποβληθεί παλαιότερα και αφορούσε την δημιουργία κτηματολογικού γραφείου στο νησί.

Ελλείψει δικηγόρου και συμβολαιογράφου, οι Αλοννησιώτες καλούνται να μεταβούν είτε στο Ειρηνοδικείο της Σκοπέλου είτε στα Δικαστήρια του Βόλου για την διεκπεραίωση υποθέσεων που τους απασχολούν, γεγονός που συνεπάγεται απίστευτη ταλαιπωρία. Το πρόβλημα καθίσταται εντονότερο με φόντο τα σφάλματα που καταγράφηκαν στην κτηματογράφηση που πραγματοποιήθηκε πιλοτικά στο νησί, πριν από δέκα και πλέον χρόνια, με τους δημότες να καταθέτουν σωρεία ενστάσεων.

Με παρέμβαση του δημάρχου Αλοννήσου, Πέτρου Βαφίνη, ζητήθηκε παράταση της προθεσμίας για εμπρόθεσμη διόρθωση λαθών, «λόγω συνδρομής εξαιρετικών λόγων και επείγουσας περίπτωσης, ώστε να καταστεί εφικτό σε όσους πολίτες αντιμετωπίζουν δυσκολίες και προβλήματα να είναι εμπρόθεσμοι. Οι ειδικότεροι λόγοι αφορούν κυρίως στην πανδημία Covid19 και την εξ’ αυτού αδυναμία μετακίνησης, συλλογής στοιχείων, επικοινωνίας με τις αρμόδιες Υπηρεσίες και ανάθεσης εντολής χειρισμού της σχετικής δικαστικής υπόθεσης σε δικηγόρο», όπως υπογράμμισε σε επιστολή που κοινοποίησε στα αρμόδια Υπουργεία.

Το προαναφερόμενο πρόβλημα επιτείνεται λόγω της γεωγραφικής θέσεως του νησιού, της έλλειψης τακτικής συγκοινωνίας και σύνδεσης με τη χερσαία χώρα και της περιορισμένης, λόγω περιοριστικών μέτρων, δυνατότητας πρόσβασης στις Υπηρεσίες του Κτηματολογικού Γραφείου, που εδρεύει στη Σκόπελο και του αρμοδίου Πρωτοδικείου που εδρεύει στο Βόλο, με τον δήμαρχο να επισημαίνει ότι πολλά είναι τα ζητήματα που καλούνται να αντιμετωπίζουν οι κάτοικοι, σε καθημερινή βάση.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου