ΣΠΟΡΑΔΕΣ

Η Σκόπελος αλλιώς

η-σκόπελος-αλλιώς-789611

Αφιέρωμα της ΕΡΤ1 στις φυσικές ομορφιές του καταπράσινου νησιού

«Σαγηνευτικά κατάφυτα τοπία, σμαραγδένια νερά σε ονειρεμένες ακτές, πηλιορείτικη αρχιτεκτονική και αυθεντική νησιώτικη ατμόσφαιρα Κάπως έτσι μπορούν να περιγραφούν οι φυσικές ομορφιές της καταπράσινης Σκοπέλου. Του νησιού όπου ακόμη και σήμερα χτυπάει η καρδιά του Ρεμπέτη. Ισως γι’ αυτό το μεγαλύτερο πλεονέκτημα της Σκοπέλου, είναι οι άνθρωποί της. Αυθεντικοί και αληθινοί, γεμάτοι με τη σοφία που η δική τους ζωή τους έχει χαρίσει. Αλλά και με πολλή αγάπη και μεράκι για ό,τι κάνουν» υπογραμμίζει η Ινα Ταράντου, περιγράφοντας τις εντυπώσεις που αποκόμισε από τη Σκόπελο.

Πρόσωπο που αποτελούν σημεία αναφοράς για το νησί ο Νίκος Ρόδιος, τρίτης γενιάς αγγειοπλάστης, που κάνει θαύματα με τον πηλό. «Μας έδειξε αυτή την ξεχωριστή του τεχνοτροπία στο ψήσιμο των αγγείων, αλλά μας γνώρισε και την κόρη του Μάγδα, που ακολουθεί τα χνάρια του», αναφέρουν οι δημιουργοί της τηλεοπτικής εκπομπής που προβάλλεται από την ΕΡΤ1 «Η ζωή αλλιώς».

Στο λιμάνι το τηλεοπτικό συνεργείο συνάντησε τον Πρόδρομο, που όλη η Ελλάδα τον έμαθε με το μικρό του όνομα. Είναι ο αγαπητός, παρά λίγο νικητής, του πρώτου Big Brother από το μακρινό 2001 που διατηρεί τη γοητεία του, μα πάνω από όλα ξεχωρίζει για το χαμόγελο και την καλοσύνη του.

Ο κ. Νίκος ο ψαράς, ή αλλιώς ο Τσάκο Μάνγκο, άνοιξε την καρδιά του και περιέγραψε πως αυτό που θέλει στη δική του ζωή, είναι να τα κερνάει όλα. Και πως το μόνο που έχει σημασία, είναι η αγάπη.

«Με τον κ. Γιάννη Μπουνταλά και την κόρη του Ρεγγίνα βρεθήκαμε στον μικρό, σπιτικό τους ταρσανά. Εκεί γνωρίσαμε την τέχνη του, τη μικροναυπηγική, αλλά πήραμε και μια αίσθηση από τη φήμη του, που έχει ταξιδέψει όλο τον κόσμο με τα περίτεχνα, δουλεμένα μέχρι την τελευταία τους λεπτομέρεια, καράβια του» αφηγούνται οι συντελεστές της εκπομπής.

Τέλος, οι συντελεστές της εκπομπής συνάντησαν τον Γιώργο Ξηντάρη, τον μεγάλο ρεμπέτη που έχει ταυτιστεί με το νησί και μίλησαν για τις σχέσεις, για τη ζωή και για τη μουσική, για τα τραγούδια που σε ταξιδεύουν, που έχουν εικόνες, δύναμη, που μπορείς με ένα στίχο τους, να δεις τη «Ζωή αλλιώς».

Την αρχισυνταξία που παρουσίαση της εκπομπής έχει η Ινα Ταράντου, τη δημοσιογραφική έρευνα και επιμέλεια οι Στελίνα Γκαβανοπούλου, Μαρία Παμπουκίδη. Τη σκηνοθεσία ο Μιχάλης Φελάνης, τη διεύθυνση φωτογραφίας ο Κώστας Σταμούλης, την ηχοληψία ο Φίλιππος Μάνεσης και την παραγωγή η Μαρία Σχοινοχωρίτου.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου