ΣΠΟΡΑΔΕΣ

Στην Σκόπελο η «Ρεγκάτα»

στην-σκόπελο-η-ρεγκάτα-780909

Σημαντική θέση καταλαμβάνει η Σκόπελος στον διεθνή ιστιοπλοϊκό χάρτη, μέσω της συμμετοχής της στην Ρεγκάτα Αιγαίου 2013, που αποτελεί κορυφαία διοργάνωση με παγκόσμιο ενδιαφέρον.

Περίπου 100 σκάφη και 600 άτομα από διάφορες χώρες αναμένεται να συμμετάσχουν στην συγκεκριμένη διοργάνωση που θα πραγματοποιηθεί στο διάστημα από 18 έως 22 Αυγούστου.

Οι συμμετέχοντες θα ξεκινήσουν έχοντας ως αφετηρία τον Μόλυβο της Λέσβου, ενδιάμεσους σταθμούς το Μούνδρο της Λήμνου, την Λιναριά της Σκύρου και θα τερματίσουν στην Σκόπελο, όπου θα πραγματοποιηθεί και η τελετή απονομής, η οποία θα πλαισιωθεί από παράλληλες εκδηλώσεις.

Οι λεπτομέρειες της συγκεκριμένης διοργάνωσης συζητήθηκαν στην προχθεσινή συνεδρίαση της Επιτροπής Τουριστικής Ανάπτυξης και Προβολής Σκοπέλου, στην οποία προήδρευσε ο Δήμαρχος Σκοπέλου, Γιώργος Μιχελής.

Για τον καλύτερο δυνατό συντονισμό, συγκροτήθηκε τριμελής επιτροπή, αποτελούμενη από τον Θανάση Φαδάκη, ως εκπρόσωπο του Δήμου Σκοπέλου, τον Χαράλαμπο Στιβαχτή, αντιπρόεδρο του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου του νησιού και τον Βαγγέλη Δρόσο, νεοεκλεγέντα πρόεδρο του ΝΙΚΟΣ, του Ναυτικού Ιστιοπλοϊκού Κολυμβητικού Ομίλου Σκοπέλου.

Αναφερόμενος στην συγκεκριμένη διοργάνωση, ο Δήμαρχος Σκοπέλου υπογραμμίζει ότι «έχει μεγάλη σημασία για το νησί, διότι το καθιστά ευρύτερα γνωστό διεθνώς, ενώ παράλληλα θα τονωθεί η τοπική οικονομία μέσω των εκατοντάδων συμμετεχόντων στην Ρεγκάτα».

Αξίζει να σημειωθεί, παράλληλα, ότι η Σκόπελος δίνει ιδιαίτερη βαρύτητα στον ιστιοπλοϊκό τουρισμό, ενώ έχει ήδη φιλοξενήσει ιστιοπλοϊκές διοργανώσεις ανάλογου βεληνεκούς, με μεγάλη επιτυχία και στο πρόσφατο παρελθόν. «Είναι ένα αθλητικό γεγονός που μας τιμά ιδιαίτερα και θα καταβάλλουμε κάθε δυνατή προσπάθεια, προκειμένου να λειτουργήσει άψογα η Ρεγκάτα» αναφέρει από την πλευρά του ο πρόεδρος του ΝΙΚΟΣ.

Για την επίτευξη του στόχου, την υλοποίηση, δηλαδή, της φιλόδοξης διοργάνωσης, συνεργάζονται δεκάδες φορείς, καθώς επίσης και οι Δήμοι-σταθμοί του ταξιδιού, ενώ σε επίπεδο Σκοπέλου, ειδικότερα, ενώνουν τις δυνάμεις τους ο Δήμος, το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο και ο «ΝΙΚΟΣ», τρεις σημαντικοί θεσμοί του νησιού.

«Η προσπάθεια είναι μεγάλη και πρέπει να γίνει σε όλους κατανοητό ότι όσο πιο νωρίς ξεκινήσει ο σχεδιασμός δράσης, τόσο πιο γρήγορα θα είμαστε έτοιμοι για την σημαντική αυτή διοργάνωση» επισημαίνει ο κ. Δρόσος, υπογραμμίζοντας για μια ακόμη φορά τις θετικές επιπτώσεις που θα έχει για την Σκόπελο, η συμμετοχή της στην παραπάνω διοργάνωση.

ΓΛΥΚΕΡΙΑ ΥΔΡΑΙΟΥ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου