ΣΠΟΡΑΔΕΣ

Ο 94χρονος Παναγιώτης Αννης ο πρώτος που εμβολιάστηκε στη Σκιάθο

ο-94χρονος-παναγιώτης-αννης-ο-πρώτος-που-769136

Σήμα εκκίνησης για την επιχείρηση «Ελευθερία» στη Σκιάθο, με το πρόγραμμα των εμβολιασμών να εξελίσσεται παράλληλα στη Σκόπελο και την Αλόννησο να παραλαμβάνει τη «σκυτάλη» λίγες μέρες αργότερα.

Ξεκίνησαν σήμερα οι εμβολιασμοί στις 8 το πρωί στο Κέντρο Υγείας της Σκιάθου, με τον 94χρονο πρώην δήμαρχο του νησιού Παναγιώτη Αννη να κάνει την αρχή. Σύμφωνα με την ενημέρωση του Στυλιανού Διανελλάκη, διευθυντή Γενικής Ιατρικής του Κ.Υ, τα εγγεγραμμένα άτομα ανέρχονται μέχρι στιγμής σε 52 στη Σκιάθο.

Σήμερα, πρώτη μέρα, θα εμβολιαστούν 24 άτομα και τις επόμενες μέρες, σταδιακά, όσοι έχουν δηλώσει. «Ανάλογα με το πόσες δόσεις θα περισσέψουν, θα εμβολιαστεί κατά κύριο λόγο το υγειονομικό προσωπικό και δευτερευόντως τα Σώματα Ασφαλείας», επεσήμανε ο κ. Διανελλάκης, για να προσθέσει «ο προγραμματισμός είναι τέσσερα ραντεβού την ώρα και εμείς δυνάμεθα να εμβολιάζουμε μέχρι τις 8 το βράδυ, δηλαδή 48 άτομα την ημέρα».

Τα εμβόλια «έφτασαν» αεροπορικώς στη Σκιάθο, με το Κέντρο Υγείας του νησιού να έχει εφοδιαστεί με 60 εμβόλια, ενώ αναμένεται νέα παρτίδα μεθαύριο Σάββατο, διότι πρέπει να χορηγηθούν σε διάστημα λιγότερο των πέντε ημερών.

Δυναμικό «παρών» στο πρόγραμμα «Ελευθερία» δίνει ταυτόχρονα η Σκόπελος, σύμφωνα με τον υπάρχοντα προγραμματισμό, ενώ χθες αναμένονταν τα εμβόλια στο Κέντρο Υγείας του νησιού.

Μέχρι στιγμής έχουν κλείσει ραντεβού περί τα 63 άτομα για να εμβολιαστούν. Σήμερα πρώτη μέρα, αναμένεται να προσέλθουν 27 άτομα, 22 αύριο Παρασκευή και 14 το Σάββατο, αντίστοιχα.

Για τους εμβολιασμούς, θα τηρηθεί, όπως και στην Σκιάθο, το πρόγραμμα του Υπουργείου, σύμφωνα με την κεντρική γραμμή, με όσους έχουν κλείσει ραντεβού στην ηλεκτρονική πλατφόρμα, να προσέρχονται για να εμβολιαστούν, στο Κέντρο Υγείας.

Σε αναμονή, στο μεταξύ, η Αλόννησος καθώς δεν έχει ανοίξει μέχρι στιγμής η πλατφόρμα για να κλείσουν ραντεβού, όσοι επιθυμούν να εμβολιαστούν. Σύμφωνα με την ενημέρωση που υπάρχει, από το πρώτο δεκαήμερο του Φεβρουαρίου αναμένεται να ξεκινήσουν οι εμβολιασμοί στο νησί, με μεγάλο ποσοστό του πληθυσμού, να εκδηλώνει ήδη ενδιαφέρον.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου