ΣΠΟΡΑΔΕΣ

Παναγιώτης Αννης στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ: «Συνιστώ σε όλους να εμβολιαστούν»

παναγιώτης-αννης-στον-ταχυδρομο-συν-767561

Ο 95χρονος Σκιαθίτης Παναγιώτης Αννης, που εμβολιάστηκε χθες πρώτος στο Κέντρο Υγείας του νησιού, μιλά στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ

Με χαρά και ανυπομονησία περίμενε το εμβόλιο ο 95χρονος Παναγιώτης Αννης, ο πρώτος Σκιαθίτης που εμβολιάστηκε χθες στο Κέντρο Υγείας νησιού, συνιστώντας σε όλους, ειδικά στους ηλικιωμένους, να πράξουν το ίδιο. Προσήλθε νωρίς το πρωί στο Κ.Υ. και μόλις εμβολιάστηκε, μίλησε στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ, αποκαλύπτοντας, μεταξύ άλλων, το μυστικό της μακροζωίας.

«Το περίμενα με μεγάλη χαρά το εμβόλιο. Είναι το μόνο όπλο που έχουμε, για να αντιμετωπίσουμε αυτό τον ιό. Εχουμε να κάνουμε με έναν εχθρό, είμαστε άοπλοι και τώρα μας δίνεται το πιο ισχυρό όπλο. Συνιστώ σε όλους τους κατοίκους να εμβολιαστούν», είπε.

Μετά τον εμβολιασμό, νοιώθει «θωρακισμένος απέναντι στον ιό», όπως υπογράμμισε, για να προσθέσει: «Είμαι χαρούμενος που έκανα το εμβόλιο και θα περιμένω και το δεύτερο. Μόλις άνοιξε η πλατφόρμα, αμέσως δήλωσα. Βλέπω και φίλους μου, οι οποίοι περιμένουν πως και πως για να κάνουν το εμβόλιο. Οι μεγάλοι, νομίζω, θα έχουν μεγαλύτερη συμμετοχή».

Στη ζωή του έχει βιώσει δύσκολες καταστάσεις, την απώλεια ατόμων του συγγενικού του περιβάλλοντος από ασθένειες και όπως επεσήμανε «η πανδημία είναι χειρότερη και από τον πόλεμο, γιατί υπάρχουν πολλά θύματα, καθημερινά. Είναι ένας ύπουλος εχθρός, που δεν μπορείς να τον αντιμετωπίσεις».

Διετέλεσε δήμαρχος Σκιάθου, την περίοδο 1970 – 1973 και επί των ημερών του έγιναν μεγάλα έργα στο νησί. «Το αεροδρόμιο, το πρώην κέντρο υγείας, το λιμάνι είχε ξεκινήσει από μας, το γήπεδο, τότε έγιναν όλα αυτά. Τελειοποιημένα τα άφησα. Επίσης, το 1962 όταν ελήφθη η απόφαση για τον δρόμο Σκιάθου – Κουκουναριών, ήμουν δημοτικός σύμβουλος επί δημαρχίας Ευθυμιάδη», θυμάται.

Παραμένει πάντα ενεργός πολίτης, με ενδιαφέρον για το νησί, που όπως τονίζει, «έχει μεγάλη προοπτική, αρκεί να υπάρχουν άνθρωποι ενεργοί. Η Σκιάθος έχει μεγάλη προοπτική. Είναι ένα από τα ομορφότερα νησιά».

Καμαρώνει για τα παιδιά του, Γιώργο και Νίκο, τα εγγόνια και το πρώτο του δισέγγονο, ενώ όπως αποκαλύπτει, παραμένει πάντα κοντά στην φύση και αγαπημένη του απασχόληση είναι ο κήπος του. Ακόμη και στην διάρκεια της επιχειρηματικής του δραστηριότητας που διήρκεσε σαράντα χρόνια, καθώς διατηρούσε μάρκετ στο νησί, δεν σταμάτησε να ασχολείται με την γη και το ψάρεμα.

Κλείνοντας, δεν παρέλειψε να αποκαλύψει το μυστικό της μακροζωίας, τονίζοντας ότι: «Είμαι ήρεμος άνθρωπος. Η διατροφή μου είναι χορταρικά πολλά, όσπρια, κρασάκι που φτιάχνω μόνος μου και ηρεμία».

Πρεμιέρα εμβολιασμών στα νησιά

Ανοιξε χθες ο κύκλος των εμβολιασμών σε Σκιάθο και Σκόπελο, με τα Κέντρα Υγείας των νησιών στην πρώτη γραμμή και το έμψυχο δυναμικό στις επάλξεις. Ο Συντονιστής Διευθυντής του Κέντρου Υγείας Σκιάθου Γιάννης Ριζοδήμος υπογράμμισε στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ ότι «όλα κύλησαν ομαλά, δεν υπήρξαν προβλήματα και είμαστε αρκετά ικανοποιημένοι». Η διαδικασία ξεκίνησε στις 8 το πρωί, χωρίς καθυστέρηση, με 24 συνολικά άτομα, εμβολιάζονται, σύμφωνα με τον προγραμματισμό.

Στη 1.45 ξεκίνησαν, στο μεταξύ, οι εμβολιασμοί στο Κέντρο Υγείας Σκοπέλου, καθώς τα εμβόλια παραλήφθηκαν τελικά χθες το πρωί, με την διαδικασία να ξεκινά άμεσα. Σύμφωνα με τον προγραμματισμό, 27 ραντεβού είχαν κλειστεί χθες μέσω της ηλεκτρονικής πλατφόρμας, ενώ ακολουθούν 22 άτομα σήμερα και 14, αντίστοιχα, αύριο.

Στην Αλόννησο, τέλος, οι εμβολιασμοί αναμένεται να ξεκινήσουν το πρώτο δεκαήμερο του Φεβρουαρίου, με την ηλεκτρονική πλατφόρμα να ανοίγει τις προσεχείς ημέρες για τον καθορισμό των ραντεβού για τους ενδιαφερόμενους.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου