ΣΠΟΡΑΔΕΣ

Αναβάθμιση δικτύου ηλεκτροδότησης της Σκιάθου

αναβάθμιση-δικτύου-ηλεκτροδότησης-τ-766572

Ολοκληρώθηκαν με επιτυχία οι ηλεκτρικές δοκιμές του υποβρύχιου καλωδίου υψηλής τάσης 150 kV που συνδέει τη Σκιάθο με το Εθνικό Σύστημα Μεταφοράς, όπως ανακοίνωσε η Cenergy Holdings SA.

Πρόκειται για ένα σημαντικό ορόσημο για την επιτυχή ολοκλήρωση του έργου, η οποία προβλέπεται νωρίτερα από τον αρχικό προγραμματισμό.

Μόλις πριν από έναν χρόνο, o ΑΔΜΗΕ ανέθεσε στην Hellenic Cables, μέλος της Cenergy Holdings, σύμβαση αξίας περίπου 43 εκατομμυρίων ευρώ για την προμήθεια και εγκατάσταση των υποβρύχιων και χερσαίων καλωδίων για την ηλεκτρική διασύνδεση της Σκιάθου με το εθνικό Σύστημα Μεταφοράς Ενέργειας.

Το έργο περιλαμβάνει τον σχεδιασμό και την παραγωγή περίπου 30 χιλιόμετρα υποβρυχίου καλωδίου 150 kV καθώς και των αντίστοιχων επίγειων καλωδίων, την εγκατάσταση των καλωδίων αυτών, τόσο σε βάθος 270 μέτρων όσο και υπόγεια όπου αυτό είναι απαραίτητο, την προστασία του συνολικού μήκους των καλωδίων, στο βυθό και στην ξηρά, και τον τερματισμό του στην περιοχή Μαντούδι της Εύβοιας.

Η ολοκλήρωση του έργου προβλέπεται πολύ νωρίτερα από τον αρχικό προγραμματισμό που την τοποθετούσε στα τέλη του 2021, επιβεβαιώνοντας τις ικανότητες της Hellenic Cables για την εκτέλεση πολύπλοκων έργων τηρώντας τόσο τα αυστηρά χρονοδιαγράμματα και προϋπολογισμούς όσο και τα υψηλά ποιοτικά κριτήρια που θέτουν οι πελάτες της.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου