ΣΠΟΡΑΔΕΣ

Παράνομη υλοτόμηση στην Αλόννησο

παράνομη-υλοτόμηση-στην-αλόννησο-764232

Τρίτο περιστατικό εντοπίστηκε προχθές στη θέση Σπαρτίνες

Τρίτο συμβάν παράνομης υλοτόμησης εντοπίστηκε προχθές στην Αλόννησο, σε διάστημα λίγων ημερών, με την προσπάθεια αποτροπής παρόμοιων δυσάρεστων φαινομένων, να εντείνεται, στο μεταξύ.

Πληγή για το νησί, και κυρίως για τον δασικό πλούτο, που εντάσσεται στις προστατευόμενες περιοχές Νατούρα, κάθε παρόμοιο περιστατικό, που έρχεται στο φως.

Συγκεκριμένα, παράνομη υλοτόμηση – εκχέρσωση διαπιστώθηκε προχθές σε πευκοδάσος στη θέση Σπαρτίνες, μετά από καταγγελία περιπατητή. Κινήθηκαν άμεσα οι προβλεπόμενες διαδικασίες, με έγγραφο προς το Δασαρχείο Σκοπέλου, τον Φορέα Διαχείρισης Θαλασσίου Πάρκου και την Αστυνομία και με τη σύμφωνη γνώμη του Δασαρχείου, η ξυλεία δόθηκε σε ευπαθείς ομάδες.

Στο μεταξύ, συνεχίζονται οι περιπολίες μέσω του Φορέα Διαχείρισης του Θαλάσσιου Πάρκου, του Αστυνομικού Σταθμού και του Δήμου Αλοννήσου, για την αποτροπή παρόμοιων, δυσάρεστων περιστατικών στο μέλλον.

Ο ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΣ επικοινώνησε με τον αρμόδιο αντιδήμαρχο Χρήστο Φλωρούς, ο οποίος επεσήμανε ότι «το δυσάρεστο γεγονός έγινε αντιληπτό προχθές και είναι το τρίτο, κατά σειρά, περιστατικό, μέσα σε λίγο διάστημα. Ο υπαίτιος ή υπαίτιοι δεν έχουν εντοπιστεί. Στο μεταξύ, συνεχίζουμε τις περιπολίες, για να αποτραπεί κάθε παράνομη δραστηριότητα, καλώντας τους κατοίκους του νησιού να καταγγείλουν κάθε παρόμοιο περιστατικό, που τυχόν αντιληφθούν».

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου