ΣΠΟΡΑΔΕΣ

Σταθερό επενδυτικό ενδιαφέρον

σταθερό-επενδυτικό-ενδιαφέρον-727553

Κάτοικοι του εξωτερικού εκδηλώνουν ενδιαφέρον να αγοράσουν σπίτι στη Σκόπελο

Σταθερούς ρυθμούς παρουσιάζει το ενδιαφέρον δεκάδων ξένων, οι οποίοι επιθυμούν να αγοράσουν κάποιο ακίνητο στη Σκόπελο. Το τελευταίο διάστημα υπολογίζεται ότι περισσότεροι από 50 αλλοδαποί έχουν ήδη προχωρήσει στην αγορά ακινήτων στο νησί, με έμφαση στη χώρα της Σκοπέλου, ενώ στο μεταξύ, το ενδιαφέρον παραμένει αμείωτο καθώς ορίζονται νέα ραντεβού μεταξύ των υπευθύνων μεσιτικών γραφείων και των εν δυνάμει επενδυτών.

Αγγλοι, Σκανδιναβοί, Γερμανοί, Γάλλοι, Ιταλοί, αλλά και Βούλγαροι εκφράζουν έμπρακτα την πρόθεσή τους να επενδύσουν στο νησί, παρά το γεγονός ότι βρίσκεται σε εξέλιξη η προεκλογική περίοδος. «Εχουμε σταθερή ροή από κόσμο που ενδιαφέρεται για κάποιο ακίνητο και τα ραντεβού με τους εν δυνάμει αγοραστές είτε είχαν κλειστεί το προηγούμενο διάστημα, είτε οι ενδιαφερόμενοι τηλεφωνούν τώρα και εκφράζουν την επιθυμία να έρθουν στο νησί, για να δουν από κοντά τα ακίνητα που διατίθενται προς πώληση» όπως αναφέρει η Δάφνη Χλιβερού-Γιέγκη, εργαζόμενη σε μεσιτικό γραφείο της Σκοπέλου.

Η συντριπτική πλειοψηφία των ενδιαφερόμενων είναι ξένοι, ενώ ελάχιστοι είναι αντίστοιχα οι Ελληνες που προσανατολίζονται προς την ίδια κατεύθυνση. Τα διαθέσιμα ποσά ποικίλλουν από 50.000 έως 300.000 ευρώ, ενώ όπως υπογραμμίζει η κ. Χλιβερού «το τελευταίο διάστημα αυτοί που επικοινωνούν μαζί μας, θέλουν να αγοράσουν σπίτια μέσα στο χωριό. Το ενδιαφέρον για τα χτήματα είναι σχεδόν μηδενικό, διότι κινούνται κυρίως τα παραθαλάσσια και λόγω μορφολογίας, η Σκόπελος δεν διαθέτει αρκετά».

Ο κυριότερος λόγος για τον οποίο επιθυμούν να επενδύσουν αρκετοί ξένοι στη Σκόπελο, είναι η ίδια η εικόνα του νησιού, που προσελκύει το ενδιαφέρον. «Οι περισσότεροι έχουν επισκεφθεί πολλές φορές το νησί και θέλουν να επενδύσουν εδώ, είτε βρίσκονται κοντά στη συνταξιοδότηση και σκέπτονται να μείνουν στη Σκόπελο περισσότερο από ένα μήνα, το καλοκαίρι, το φθινόπωρο και την άνοιξη, γιατί το αγαπούν το νησί» υπογραμμίζει στο σημείο αυτό η ίδια.

Οι καινούργιες επενδυτικές αγορές που ανοίγουν είναι κυρίως η Γαλλία και η Ιταλία, πέρα από τις παραδοσιακές, Αγγλία και Σκανδιναβικές χώρες, Νορβηγία και Σουηδία, ενώ το ενδιαφέρον εξελίσσεται, όπως προαναφέρθηκε, με σταθερούς ρυθμούς.

Το σημείο, ωστόσο, που δημιουργεί έντονο προβληματισμό, είναι ότι ορισμένοι πωλητές είτε δεν έχουν τακτοποιήσει τα χαρτιά τους από φορολογική άποψη, είτε δεν έχουν διευθετήσει τις διαδικασίες που απαιτούνται προκειμένου να νομιμοποιηθεί το ακίνητό τους, με αποτέλεσμα να καθυστερεί, αντίστοιχα η πώλησή του.

«Αυτό μας εμποδίζει κυρίως, διότι όσοι έρχονται στο νησί για να επενδύσουν, έχουν το αντίστοιχο διαθέσιμο ποσό, αλλά σε ορισμένες περιπτώσεις, όταν παρατηρείται καθυστέρηση στη διαδικασία αγοραπωλησίας του ακινήτου, διότι υπάρχουν εκκρεμότητες, οι επενδυτές εγκαταλείπουν την προσπάθεια» τονίζει η κ. Χλιβερού, για να προσθέσει ότι το συγκεκριμένο γεγονός, δυσχεραίνει την όλη διαδικασία.

ΓΛΥΚΕΡΙΑ ΥΔΡΑΙΟΥ

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου