ΣΠΟΡΑΔΕΣ

Εντονες αντιδράσεις στη Σκόπελο

εντονες-αντιδράσεις-στη-σκόπελο-722070

Εντονος προβληματισμός και αντιδράσεις γύρω από τις εξελίξεις στους ΟΤΑ διατυπώθηκαν στη διάρκεια της προχθεσινής, έκτακτης συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου Σκοπέλου, που επικεντρώθηκε στο συγκεκριμένο θέμα.

Οι προβληματισμοί και τα αιτήματα των παρισταμένων, αποτυπώθηκαν στο ψήφισμα το οποίο εκδόθηκε και θα προωθηθεί ταυτόχρονα σε όλους τους συναρμόδιους Υπουργούς, Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Εσωτερικών και Οικονομικών. Το συγκεκριμένο ψήφισμα αποτελεί ουσιαστικά το πρώτο βήμα μιας σειράς κινητοποιήσεων, οι οποίες θα καθοριστούν από τις ίδιες τις εξελίξεις.

«Θα παρακολουθήσουμε την εξέλιξη των γεγονότων και θα λάβουμε τις ανάλογες αποφάσεις», επεσήμανε ο Δήμαρχος Σκοπέλου κ. Μιχελής, υπογραμμίζοντας παράλληλα ότι: «οι Δήμοι απαξιώνονται διαρκώς και η κατάσταση που έχει δημιουργηθεί, τους έχει καταστήσει εκτελεστικά όργανα της πολιτείας, αφαιρώντας διαρκώς αρμοδιότητες».

Ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας, κ. Βασιλούδης, υπογράμμισε από την πλευρά του ότι πρέπει να ληφθούν δραστικότερα μέτρα, πέρα από την έκδοση ενός ψηφίσματος, το οποίο χαρακτήρισε «ευχολόγιο», προτείνοντας μάλιστα την διοργάνωση δυναμικών κινητοποιήσεων. Ο ίδιος επικύρωσε τελικά το ψήφισμα, προκειμένου να «στηρίζεται σε όλες τις παρατάξεις του Δήμου η απόφαση», όπως είπε χαρακτηριστικά.

Στο ψήφισμα του Δημοτικού Συμβουλίου Σκοπέλου επισημαίνεται μεταξύ άλλων ότι: «οι πρόσφατες εξελίξεις στο χώρο των Ο.Τ.Α. (κινητικότητα – διαθεσιμότητα – απολύσεις) δίνουν τη χαριστική βολή στο θεσμό της τοπικής αυτοδιοίκησης».

Το Δημοτικό Συμβούλιο Σκοπέλου «διαμαρτύρεται έντονα για την κατάσταση που επικρατεί στο Δήμο Σκοπέλου, ως αποτέλεσμα των παραπάνω ρυθμίσεων, απαιτεί την άμεση παρέμβαση της Πολιτείας για την ενδυνάμωση του θεσμού της τοπικής αυτοδιοίκησης αντί της επιδιωκόμενης κατάργησής της, στηρίζει τους αγώνες των εργαζομένων που κινδυνεύουν να χάσουν τις δουλειές τους,και ζητεί την κατανόηση των πολιτών, επαγγελματιών και επισκεπτών που υφίστανται ταλαιπωρία από τις δίκαιες κινητοποιήσεις των εργαζομένων».

Η Λαϊκή Συσπείρωση συνέταξε επίσης τετρασέλιδο υπόμνημα διαμαρτυρίας για τις γενικότερες εξελίξεις στους ΟΤΑ, το οποίο έθεσε υπόψη του Δημοτικού Συμβουλίου. Όπως επεσήμανε μεταξύ άλλων ο επικεφαλής της παράταξης κ. Ραμαντάνης: «είμαστε κάθετα αντίθετοι στο πολυνομοσχέδιο, ζητούμε να μην υπάρξει καμία απόλυση εργαζομένου σε κανένα Δήμο, καμία μετακίνηση εργαζομένων της δημοτικής αστυνομίας στην ΕΛ.ΑΣ και παράλληλα να υπάρξει άμεση χρηματοδότηση των δήμων για την κάλυψη του συνόλου των λειτουργικών αναγκών υπηρεσιών και δομών».

Οι εργαζόμενοι

Στο μεταξύ, οι εργαζόμενοι του Δήμου Σκοπέλου πραγματοποίησαν προχθές συνέλευση, εκδίδοντας μάλιστα κοινό ψήφισμα, το οποίο έθεσαν υπόψη του Δημοτικού Συμβουλίου. Στο ψήφισμα δηλώνουν: «αποφασισμένοι να αντιπαλέψουμε μέχρι τέλους το επερχόμενο πολυνομοσχέδιο», λέγοντας: «όχι στο

στο νέο πακέτο μέτρων που επιχειρεί να δώσει ολοκληρωτικό χτύπημα σε εργασιακά δικαιώματα και κατακτήσεις». Κοινό αίτημα είναι «σταθερή και μόνιμη εργασία για όλους, καμία απόλυση ή διαθεσιμότητα, καμία ιδιωτικοποίηση υπηρεσίας Καθαριότητας, να μην κλείσει κανένας Παιδικός Σταθμός και να γίνει άμεση μεταφορά των εργαζομένων της ΔΗΚΕΣ στο Δήμο».

ΓΛΥΚΕΡΙΑ ΥΔΡΑΙΟΥ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου