ΣΠΟΡΑΔΕΣ

Πενταμηνίτες στα νησιά

πενταμηνίτες-στα-νησιά-719786

Εξαιρετικά σημαντική χαρακτηρίζουν οι επικεφαλής των νησιωτικών Δήμων την προοπτική κάλυψης πάγιων αναγκών των συγκεκριμένων περιοχών μέσω του προγράμματος κοινωφελούς εργασίας. Σύμφωνα με το έγγραφο της ΚΕΔΕ που κοινοποιήθηκε χθες στους Δήμους, θα υλοποιηθεί εκ νέου το πρόγραμμα της κοινωφελούς εργασίας, προκειμένου να καλυφθούν διάφορες ειδικότητες. Οι ιθύνοντες χαρακτηρίζουν πολύ σημαντικό το συγκεκριμένο μέτρο, εκτιμώντας μάλιστα ότι είναι ευεργετικό σε εποχές κατά τις οποίες χαρακτηρίζεται ελλιπής η στελέχωση στους νησιωτικούς κυρίως Δήμους.

Στο Δήμο Σκιάθου, ειδικότερα, θα προσληφθούν μέσω του προαναφερθέντος προγράμματος, 25 άνεργοι με σύμβαση εργασίας πέντε μηνών και οι ιθύνοντες του Δήμου καταρτίζουν τον πίνακα με τις αναγκαίες ειδικότητες που πρέπει να καλυφθούν.

Στο Δήμο Σκοπέλου, αντίστοιχα, προβλέπεται να απασχοληθούν δεκαεννέα άτομα για την κάλυψη κοινωνικών κυρίως δομών. Στο μεταξύ, ανακοινώθηκαν χθες οι προσλήψεις εποχικού προσωπικού, με σύμβαση οχτάμηνης διάρκειας. Συγκεκριμένα θα απασχοληθούν τέσσερις εργάτες καθαριότητας, ένας χειριστής μηχανήματος για το ΧΥΤΑ, ένας οδηγός απορριμματοφόρου και ένας εργάτης καθαριότητας, για το προαναφερθέν χρονικό διάστημα.

Στο Δήμο Αλοννήσου, τέλος, προβλέπεται να καλυφθούν δεκαοκτώ θέσεις μέσω του προγράμματος κοινωφελούς εργασίας, ενώ αναμένεται να καταρτισθεί άμεσα ο πίνακας με τις αντίστοιχες ειδικότητες που θα καλυφθούν.

ΓΛ. ΥΔΡ.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου