ΣΠΟΡΑΔΕΣ

Στη Σκόπελο ο εφοπλιστής Θεόδωρος Βενιάμης

στη-σκόπελο-ο-εφοπλιστής-θεόδωρος-βεν-699378

Διακοπές στη Σκόπελο πραγματοποιεί από προχθές με τη θαλαμηγό του ο Θεόδωρος Βενιάμης, πρόεδρος της Ενωσης Ελλήνων Εφοπλιστών. Ο διακεκριμένος επιχειρηματίας είναι ένθερμος φίλος του νησιού, το οποίο επισκέπτεται τακτικά, όποτε το επιτρέπουν οι επαγγελματικές υποχρεώσεις του, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες, στη Σκόπελο βρέθηκε τον περασμένο Αύγουστο και ο γιος του, πραγματοποιώντας καλοκαιρινές διακοπές.

Ο πρόεδρος των εφοπλιστών διαθέτει φίλους στο νησί, στους οποίους παρέθεσε χθες γεύμα στη θαλαμηγό του. Σύμφωνα με πληροφορίες, θα παραμείνει έως και αύριο Κυριακή στο νησί, προκειμένου να απολαύσει τις ομορφιές της Σκοπέλου.

Ο Θεόδωρος Βενιάμης κατάγεται από το Βροντάδο της Χίου και ο πατέρας του ήταν καπετάνιος. Αποφοίτησε από την Ανωτάτη Σχολή Εμπορικών Επιστημών και σε ηλικία μόλις 27 ετών ίδρυσε τη ναυτιλιακή εταιρεία Golden Union Shipping Co., η οποία σήμερα συμπεριλαμβάνεται μεταξύ των μεγάλων εταιρειών μεταφοράς ξηρού και χύδην φορτίου σε παγκόσμιο επίπεδο, ενώ σύμφωνα με την τελευταία έκθεση της Lloyd’s List συγκαταλέγεται στους εκατό πιο ισχυρούς ανθρώπους της παγκόσμιας ναυτιλίας, καταλαμβάνοντας την 48η θέση.

Σύμφωνα με την Lloyd’s list, ελέγχει στόλο 30 και πλέον πλοίων και παράλληλα δρομολογεί την κατασκευή 14 νέων πλοίων μεταφοράς ξηρού φορτίου. Πρόεδρος της Ενωσης Ελλήνων Εφοπλιστών ανέλαβε για πρώτη φορά το 2009, διαδεχόμενος τον απερχόμενο πρόεδρο Νίκο Ευθυμίου, ενώ επανεξελέγη για τρίτη φορά πρόεδρος στην ίδια Eνωση.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου