ΣΠΟΡΑΔΕΣ

Μαθήτριες του ΓΕΛ Σκοπέλου σε ρόλο ραδιοφωνικών παραγωγών

μαθήτριες-του-γελ-σκοπέλου-σε-ρόλο-ραδ-693173

Παρουσίασαν μουσικό πρόγραμμα, αλλά και το νησί τους μέσω του European School Radio

Ρόλο ραδιοφωνικών παραγωγών ανέλαβαν δύο μαθήτριες από το Γενικό Λύκειο Σκοπέλου. Πρόκειται για την Ειρήνη Χλιβερού και την Κυριακή Ταλαδιανού οι οποίες έκαναν την περασμένη Κυριακή μουσική εκπομπή στο European School Radio, παρουσιάζοντας χορευτική μουσική αλλά και διαφημίζοντας τις ομορφιές του τόπου τους.

Η πρώτη ζωντανή εκπομπή των κοριτσιών πραγματοποιήθηκε την περασμένη Κυριακή και είχε εξαιρετικό παλμό. Οι δύο εκφωνήτριες παρουσίασαν με συντομία το λαμπερό νησί της Σκοπέλου, μαζί με πλούσιο, χαρούμενο μουσικό ρεπερτόριο από τη σκηνή της ηλεκτρονικής και ποπ μουσικής.

Μάλιστα οι δύο μαθήτριες θα βγαίνουν ζωντανά κάθε Κυριακή στον «αέρα» του European School Radio, μέσω της διεύθυνσης http://europeanschoolradio.eu/player.php, παίζοντας μουσική από τη Σκόπελο για όλη την Ελλάδα.

Για τις ανάγκες της μουσικής εκπομπής τους τα δύο κορίτσια φιλοτέχνησαν και αφίσα. «Συνδυάζοντας το τερπνόν μετά του ωφελίμου, κάθε μαθητής ασκείται σε σύνθετες γνωστικές και ψυχοκοινωνικές δεξιότητες μέσα από παιγνιώδεις δημιουργικές δραστηριότητες, μεταξύ των οποίων είναι η ραδιοφωνική παραγωγή. Ιδού λοιπόν ένα εξαιρετικό δείγμα μαθητικής πρωτοβουλίας ποιότητας!», αναφέρει σε ανακοίνωσή του το ΓΕΛ Σκοπέλου με αφορμή την εκπομπή των δύο μαθητριών.

Το European School Radio – Το Πρώτο Μαθητικό Ραδιόφωνο συντονίζεται από την Επιστημονική Εταιρία «Διαθεματικό, Διαπολιτισμικό Ραδιόφωνο της Εκπαιδευτικής Κοινότητας με τον διακριτικό τίτλο European School Radio, Το Πρώτο Μαθητικό Ραδιόφωνο» (http://esradiosociety.eu/), η οποία αποτελεί τη μετεξέλιξη και ανάπτυξη της δράσης European School Radio.

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Εταιρείας αποτελείται από τους ιδρυτές και συντονιστές του Μαθητικού Ραδιοφώνου. Ωστόσο, ανανεώνεται και ενδυναμώνεται με την ένταξη νέων μελών από την επιστημονική και ευρύτερη εκπαιδευτική κοινότητα για την αποτελεσματική ανάπτυξη και διεύρυνση του Μαθητικού Ραδιοφώνου, όχι μόνο στην Ελλάδα αλλά και στο εξωτερικό.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου