ΣΠΟΡΑΔΕΣ

Σκόπελο «ψηφίζουν» οι Σκανδιναβοί

σκόπελο-ψηφίζουν-οι-σκανδιναβοί-604317

Υψηλά στις προτιμήσεις των ξένων τουριστών βρίσκεται το νησί του Mamma Μia

Με το βλέμμα στραμμένο σε δύσκολή τουριστική σεζόν γεμάτη προκλήσεις, η Επιτροπή Τουρισμού του Δήμου Σκοπέλου συνεχίζει να συνεργάζεται με τους κορυφαίους παράγοντες της ταξιδιωτικής βιομηχανίας προκειμένου να ενδυναμώνει τη ροή δημοσιότητας σε Ελλάδα και εξωτερικό.

Στο πνεύμα αυτό, καρπούς αποδίδει η προσπάθεια ενημέρωσης του Δήμου σε δημοσιογράφους, bloggers και Γραφεία ΕΟΤ όπως το Γραφείο ΕΟΤ Σκανδιναβίας που δρομολογεί πολύ επιτυχημένα προγράμματα διαφήμισης.

Μετά την ανάδειξη της Σκοπέλου ως έναν από τους κορυφαίους ελληνικούς προορισμούς για γαμήλιο τουρισμό από το δημοφιλές blog της καταξιωμένης δημοσιογράφου στη Σουηδία Αλεξάνδρας Πασχαλίδου, σειρά είχε η Φινλανδία να δώσει «ψήφο εμπιστοσύνης» στο νησί του Mamma Mia.

Το έγκριτο θεματικό περιοδικό γάμου HAAT (WEDDING) παρουσίασε στην έντυπη κα διαδικτυακή έκδοσή του πολυσέλιδο ρεπορτάζ στο οποίο προτείνεται η Σκόπελος ανάμεσα στους ιδανικούς γαμήλιους προορισμούς στην Ελλάδα.

Επιπλέον, περιοχές της Μαγνησίας προτείνει το σημαντικότερο ταξιδιωτικό περιοδικό της Σουηδίας RES https://res.se/artikel/grekland-valkomnar-varlden, ως τους πλέον καταλληλότερους Ελληνικούς προορισμούς να καλωσορίσουν τους τουρίστες, στη μετά covid εποχή. Σύμφωνα με το RES, η Σκόπελος αναδεικνύεται στη δεύτερη θέση για το ασύγκριτο φυσικό κάλλος της, τη συναρπαστική θέα, τα σμαραγδένια νερά και την ταύτιση με το διαχρονικό μιούζικαλ του Mamma Mia.

Αναφορικά με τα παραπάνω δημοσιεύματα και την εύστοχη προβολή η πρόεδρος της Επιτροπής Τουρισμού του Δήμου Σκοπέλου Ιωάννα Ευσταθίου σχολιάζει: «Ανάλογα με τη δυναμική της κάθε αγοράς, ξεδιπλώνουμε κάθε φορά μία σειρά μοναδικών χαρακτηριστικών που προσφέρει η Σκόπελος. Εξωτικοί γάμοι, Mamma Mia, γαστρονομία, πεζοπορία, ποδηλασία, θαλάσσιος τουρισμός, πολιτισμός και μοναστήρια είναι κουκίδες που ενώνουμε σε ένα πλάνο προβολής με κοινό γνώμονα τις φυσικές ομορφιές και τη covid-free πορεία της Σκοπέλου».

Το θετικό ψυχολογικό κλίμα της βρετανικής αγοράς για διεθνή ταξίδια αποτυπώνεται με το πλέον εντυπωσιακό τρόπο στο νέο αφιέρωμα της δημοφιλούς βρετανικής εφημερίδας Daily Telegraph με επίκεντρο την Ελλάδα. Ο συγγραφέας του άρθρου δίνει «ψήφο εμπιστοσύνης» στους ελληνικούς free-covid προορισμούς και προτείνει τα 15 ιδανικότερα ελληνικά νησιά για το φετινό καλοκαίρι. Ανάμεσα σε νησιωτικούς προορισμούς από όλη την Ελλάδα, τα Επτάνησα, τις Κυκλάδες, τα Δωδεκάνησα και την Κρήτη, ξεχωρίζει η Σκόπελος που αποσπά διπλή διάκριση από το καθιερωμένο μέσο. Σύμφωνα με τον εμπνευσμένο ταξιδιωτικό συντάκτη, η Σκόπελος είναι το μοναδικό ελληνικό νησί της λίστας που ξεχωρίζει σε δύο διαφορετικά πεδία, τις υπέροχες βίλες και τα εντυπωσιακά μοναστήρια.

Αναφορικά με τη σημαντική διάκριση η πρόεδρος της Επιτροπής Τουρισμού του Δήμου Σκοπέλου Ιωάννα Ευσταθίου εξηγεί το σκεπτικό: «Συνεχίζουμε να ενημερώνουμε ένα εύρος αποδεκτών από τις αγορές ενδιαφέροντος μας αναφορικά με την covid-free κατάσταση του νησιού, την πορεία των εμβολιασμών, τα ποιοτικά καταλύματα, το στενό δεσμό μας με το Mamma Mia, τη γαστρονομία, τον πολιτισμό, τις τουριστικές υπηρεσίες, καθώς και τις αμέτρητες εναλλακτικές επιλογές για χαλάρωση ή δραστηριότητες. Στόχος του Δήμου Σκοπέλου είναι η συντήρηση και ενίσχυση της αναγνωρισιμότητας του νησιού σε διεθνή αλλά και εγχώρια ΜΜΕ».

Σημειώνεται πως με ενέργειες του Δήμου, η ένταξη της Σκοπέλου στα 15 καλύτερα νησιά της Ελλάδας από την Daily Telegraph επικοινωνήθηκε στα έγκριτα τοπικά και περιφερειακά Μέσα Ενημέρωσης αλλά και σε σημαντικά ΜΜΕ εθνικής εμβέλειας, όπως Καθημερινή, To Βήμα, Τα Νέα, Star.gr, Skai.gr, In.gr, Zougla, Πρώτο Θέμα, Real, Ελεύθερος Τύπος, Newsbeast, News, News24/7, Newsit, Athina984, Athens Voice και σε πολλά ακόμη.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου