ΣΠΟΡΑΔΕΣ

Ενημερωτικές δράσεις για τη γαλάζια οικονομία στις Βόρειες Σποράδες

ενημερωτικές-δράσεις-για-τη-γαλάζια-ο-60141

Ενημερωτικές δράσεις πραγματοποιήθηκαν στα νησιά των Βορείων Σποράδων για την «γαλάζια» οικονομία, με αποδέκτες τους μαθητές, οι οποίοι συμμετείχαν με ενθουσιασμό.

Συγκεκριμένα, 476 μαθητές και μαθήτριες από τα νησιά των Σποράδων, εκ των οποίων οι 176 είναι μαθητές και μαθήτριες του Γυμνάσιου Σκοπέλου, του ΕΠΑΛ Σκοπέλου και του Γυμνάσιου με λυκειακές τάξεις Γλώσσας, ενημερώθηκαν για τις ευκαιρίες εκπαίδευσης και απασχόλησης στην «γαλάζια οικονομία».

Οι ενημερωτικές δράσεις υλοποιήθηκαν διαδικτυακά τον Δεκέμβριο, τον Φεβρουάριο και τον Μάρτιο από την ομάδα του «Blue Generation» υπό την αιγίδα του «Thalassa Foundation» και σε συνεργασία με τους Δήμους Αλοννήσου, Σκιάθου και Σκοπέλου.

Οι νέοι και οι νέες παρακολούθησαν με μεγάλο ενδιαφέρον τις ευκαιρίες που παρουσιάζονται σε επαγγέλματα όπως: ναυπηγός στο σχεδιασμό πλοίων, κυβερνήτης ή ηλεκτρολόγος συντηρητής σκαφών αναψυχής, τεχνικός επεξεργασίας αλιευμάτων, δύτης και ξεναγός σε υποθαλάσσιο μουσείο.

Με ανακοίνωση που εξέδωσε ο Δήμος Σκοπέλου, ευχαριστεί θερμά «τους διευθυντές και τις διευθύντριες των σχολείων μας που ανταποκρίθηκαν στην διοργάνωση αυτών των ενημερωτικών δράσεων, την ομάδα του «Blue Generation» για την ενημέρωση, καθώς και το «Thalassa Foundation» για την στήριξη των δράσεων που έχουν ως στόχο την ενίσχυση της νησιωτικότητας και τη βιώσιμη ανάπτυξη της περιοχής.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου