ΣΠΟΡΑΔΕΣ

Το «τρενάρει» η βρετανική Jet2 για τις πτήσεις προς Σκιάθο

το-τρενάρει-η-βρετανική-jet2-για-τις-πτή-565669

Η αγγλική αεροπορική εταιρεία μεταθέτει για την 1η Ιουλίου την έναρξη του πτητικού προγράμματος στο αεροδρόμιο της Σκιάθου

Στον αέρα οι αφίξεις των Βρετανών στα νησιά των Βορείων Σποράδων, με την αεροπορική εταιρεία Jet2 να μεταθέτει για την 1η Ιουλίου την έναρξη των προγραμμάτων στο αεροδρόμιο της Σκιάθου και τους λοιπούς προορισμούς. Σε πλήρη αβεβαιότητα τα νησιά των Βορείων Σποράδων, με τους επιχειρηματίες να αγωνιούν, με την ελπίδα ότι η Ελλάδα θα ενταχθεί, τελικά, στους «πράσινους» προορισμούς για τους Βρετανούς.

Ρεπορτάζ: ΓΛΥΚΕΡΙΑ ΥΔΡΑΙΟΥ

Πολύ σοβαρές οι επιπτώσεις του κλίματος αβεβαιότητας, με Βρετανούς είτε να ακυρώνουν, είτε να μεταθέτουν τις διακοπές τους για την επόμενη χρονιά, εφόσον δεν είναι σε θέση να γνωρίζουν πότε θα ανάψει το «πράσινο» φως η κυβέρνηση Τζόνσον.

Νέα αναστάτωση προκάλεσε η χθεσινή, νέα ανακοίνωση της Βρετανικής αεροπορικής εταιρείας Jet2, με τους επαγγελματίες της Σκιάθου να αναφέρουν στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ ότι είναι αναμενόμενη μετά την παραμονή της Ελλάδας στις «πορτοκαλί» περιοχές.

«Βιώνουμε την πλήρη αβεβαιότητα. Ηταν αναμενόμενη η μετατόπιση των πτήσεων της Jet2 για την 1η Ιουλίου. Εάν στην επόμενη ανακοίνωση του Βρετανού πρωθυπουργού , που αναμένεται στις 28 Ιουνίου, είμαστε στις «πράσινες» περιοχές, οι πτήσεις από την Αγγλία θα ξεκινήσουν. Εάν δεν ενταχθούμε, πάμε πάλι σε αναθεώρηση», δήλωσε στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ ο τουριστικός πράκτορας Αλέκος Ευσταθίου, πρόεδρος της Ενωσης Ξενοδόχων Σκιάθου.

Με ψυχραιμία και εμφανή απογοήτευση παρακολουθεί τις εξελίξεις ο πρόεδρος των Ξενοδόχων της Σκιάθου, επισημαίνοντας, παράλληλα, ότι «έχει τεράστιες επιπτώσεις στο νησί το κλίμα αβεβαιότητας, διότι ο κύριος όγκος των ξένων τουριστών, Βρετανοί και Σκανδιναβοί, δεν έχουν ξεκινήσει ακόμη και δεν γνωρίζουμε πότε θα ξεκινήσουν. Εχουν «παγώσει» οι κρατήσεις και δεν γνωρίζουμε ποια εξέλιξη θα υπάρχει. Οσο παραμένουμε στο «πορτοκαλί», υπάρχει πρόβλημα».

Αγωνιούν οι επιχειρηματίες

Αναμενόμενο το κλίμα αγωνίας, αναμονής και προβληματισμού, με τον επιχειρηματία Σάκη Ζλατούδη, εντεταλμένο περιφερειακό σύμβουλο Βορείων Σποράδων, να επισημαίνει από την πλευρά του ότι: «Ολος ο κόσμος ετοιμάζεται και περιμένει να εξυπηρετήσει τους επισκέπτες που θα μπορέσουν να έρθουν στα νησιά των Σποράδων και στην Σκιάθο συγκεκριμένα. Είναι πολύ θετική η δρομολόγηση, στις 18 Ιουνίου, του πλοίου που θα μας συνδέσει με την Θεσσαλονίκη, την Βόρεια Ελλάδα και όλες τις άλλες χώρες που θα μπορέσουν να έρθουν, πλην όμως υπάρχουν όλες αυτές οι ιδιαιτερότητες, λόγω του κορονοϊού, που πρέπει να διαχειριστούμε. Ο καθένας προσπαθεί, σε συνεργασία με όλες τις ομάδες ενδιαφέροντος, να διαχειριστεί την κατάσταση με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Δεν παύει όμως, να είναι μια δύσκολη κατάσταση».

Γάμοι στο νησί

Προφανείς οι επιπτώσεις στους επαγγελματίες του νησιού, αλλά και τους μελλόνυμφους από τη Μεγάλη Βρετανία, που έχουν επιλέξει το νησί του Παπαδιαμάντη και τις Βόρειες Σποράδες γενικότερα για να τελέσουν τους γάμους τους.

«Οσοι έχουν αποφασίσει να έρθουν στο νησί για να παντρευτούν, θα το πράξουν», αναφέρει ο Απόστολος Πασχάλης, διοργανωτής γάμων στη Σκιάθο. «Οσοι είχαν προγραμματίσει να παντρευτούν τον Μάιο ή τον Ιούνιο, είτε ακύρωσαν τον γάμο, είτε τον μετέφεραν τον Σεπτέμβριο. Είμαστε αισιόδοξοι, παρά το γεγονός ότι η χρονιά εξελίσσεται δύσκολα. Θεωρώ ότι θα είναι καλύτερα από πέρυσι, αλλά είναι και πάλι δύσκολη η χρονιά», υπογραμμίζει.

Σύμφωνα με την εκτίμηση του ίδιου επιχειρηματία, «από τις 24 Ιουνίου μέχρι την 1η Ιουλίου θεωρώ ότι θα αρχίσουν να έρχονται οι Αγγλοι στο νησί. Είναι αποφασισμένοι να έρθουν στο νησί. Ο Μάιος χάθηκε, ο Ιούνιος σχεδόν χάθηκε, προσπαθούμε να κερδίσουμε τις πέντε τελευταίες μέρες του μήνα, θεωρώ όμως ότι όταν δοθεί το πράσινο φως, ο Ιούλιος και ο Αύγουστος θα είναι καλοί μήνες και ο Σεπτέμβριος θα εξελιχθεί σύμφωνα με τον καιρό. Εάν το επιτρέψουν οι καιρικές συνθήκες, θα είναι ένας πολύ καλός μήνας».

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου