ΣΠΟΡΑΔΕΣ

Ξενοδοχεία βγαίνουν στο «σφυρί»

ξενοδοχεία-βγαίνουν-στο-σφυρί-553784

Στη λίστα των πλειστηριασμών μεγάλο ξενοδοχείο στη Σκιάθο και συγκρότημα ενοικιαζόμενων διαμερισμάτων

Στο «σφυρί» πολλές ξενοδοχειακές επιχειρήσεις σε όλη τη χώρα, που βρίσκονται αντιμέτωπες με τον εφιάλτη του πλειστηριασμού, με δεκάδες επιχειρήσεις να προστίθενται στη λίστα.

Σύμφωνα με τα δεδομένα που έχουν διαμορφωθεί, μετά από έναν σχεδόν χρόνο αναστολής λόγω της πανδημίας, οι πλειστηριασμοί επανέρχονται, και μάλιστα υπό το καθεστώς του νέου Πτωχευτικού Κώδικα, ο οποίος δεν αφήνει πολλά περιθώρια ελιγμών ή καθυστέρησης. Με βάση τα προαναφερθέντα, και σύμφωνα με το «Πρώτο Θέμα», μέχρι το τέλος της χρονιάς έχουν προγραμματιστεί περισσότεροι από 40 πλειστηριασμοί για ξενοδοχεία -χωρίς να περιλαμβάνονται οι περιπτώσεις που έχουν ανασταλεί για διάφορους λόγους- από τη μία άκρη της Ελλάδας ως την άλλη.

Ξενοδοχείο στη Σκιάθο βγαίνει σε πλειστηριασμό την 1η Δεκεμβρίου με επισπεύδουσα τη Cepal Hellas και συνολική πρώτη τιμή προσφοράς 8.440.000 ευρώ. Το ξενοδοχείο βρίσκεται στη θέση Καναπίτσα-Τζανεριά, αναπτύσσεται σε βουνοπλαγιά 21,5 στρεμμάτων και έχει γράψει τη δική του ιστορία, καθώς λειτουργεί αδιάλειπτα από το 1971. Το ξενοδοχείο είναι δυναμικότητας 159 δωματίων και αποτελείται από κεντρικό κτίριο τεσσάρων επιπέδων συνολικής επιφάνειας 3.146 τ.μ., που έχει εκτιμηθεί στα 7.600.000 ευρώ (τιμή ανά δωμάτιο 46.626 ευρώ), ενώ περιλαμβάνει και συγκρότημα με 17 bungalows, με τιμή εκτίμησης 840.000 ευρώ (ανά δωμάτιο 49.412 ευρώ).

Επίσης, συγκρότημα 7 ενοικιαζόμενων διαμερισμάτων στη Σκιάθο, τάξης 3 κλειδιών, θα βγει σε πλειστηριασμό στις 21 Ιουλίου από επισπεύδοντες ιδιώτες και με πρώτη τιμή 280.000 ευρώ.

Στη λίστα των ξενοδοχείων που βρίσκονται αντιμέτωπα με το «σφυρί», περιλαμβάνονται, επίσης, δεκάδες μονάδες σε διάφορες περιοχές της Ελλάδας, ενώ υπάρχουν και άλλα ξενοδοχεία, που θα βγουν στο σφυρί των ηλεκτρονικών πλειστηριασμών.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου