ΣΠΟΡΑΔΕΣ

Συστράτευση εθελοντών για τον καθαρισμό παραλιών της Σκιάθου

συστράτευση-εθελοντών-για-τον-καθαρι-54880

Σήμερα Σάββατο 2 Απριλίου ξεκινά η ετήσια περιβαλλοντική δράση «Oλοι μαζί, Σκιάθος καθαρή», ύστερα από πρωτοβουλία του Πολιτιστικού Συλλόγου «Η Σκιάθος» σε συνδιοργάνωση με την Περιφέρεια Θεσσαλίας – Περιφερειακή Ενότητα Μαγνησίας και Σποράδων και την υποστήριξη του Δήμου Σκιάθου και της Λιμενικής αρχής.

Πρόκειται για εθελοντική δράση συμμετοχικού χαρακτήρα καθαρισμού παραλιών και περιοχών στη Σκιάθο με τη συνδρομή της εκπαιδευτικής κοινότητας, τοπικών συλλόγων, επαγγελματιών φορέων και ευαισθητοποιημένων πολιτών σε θέματα περιβάλλοντος.

Η εκδήλωση πραγματοποιείται για 17η χρονιά και θα διαρκέσει έως τις 12 Απριλίου. Η Περιφέρεια Θεσσαλίας – Περιφερειακή Ενότητα Μαγνησίας και Σποράδων συμμετέχει στη συνδιοργάνωση καλύπτοντας μέρος της δαπάνη προμήθειας με υφασμάτινες, οικολογικές τσάντες, οι οποίες θα προσφερθούν στους συμμετέχοντες εθελοντές της δράσης ως επιβράβευση της συμμετοχής τους και ενθάρρυνση της ενασχόλησής τους με θέματα προστασίας του περιβάλλοντος, καθώς αποτελεί βασικό πυλώνα του πολιτισμού μας και θεμέλιο για τη βιώσιμη ανάπτυξη της τοπικής κοινωνίας.

Σε δηλώσεις της η αντιπεριφερειάρχης Δωροθέα Κολυνδρίνη τόνισε: «Θερμά συγχαρητήρια στον Πολιτιστικό Σύλλογο «Η Σκιάθος» καθώς και σε όλους τους συντελεστές της περιβαλλοντικής δράσης, που έχει πλέον καθιερωθεί στη συνείδηση των κατοίκων του νησιού. Ως Περιφέρεια Θεσσαλίας παραμένουμε σταθερά και συμπαραστάτες σε δράσεις φορέων που προστατεύουν το περιβάλλον και ευαισθητοποιούν τους συμπολίτες μας να συμμετέχουν ενεργά στην προστασία της φύσης».

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου