ΣΠΟΡΑΔΕΣ

Συνεργασία μαθητών Σκιάθου και Αμερικής

συνεργασία-μαθητών-σκιάθου-και-αμερι-536927

Διευρύνονται οι δεσμοί συνεργασίας που έχουν αναπτυχθεί μεταξύ του Νιούπορτ και της Σκιάθου, με αποδέκτες τους μαθητές των σχολείων όλων των βαθμίδων εκπαίδευσης, και επίκεντρο την εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί ταυτόχρονα στο νησί του Παπαδιαμάντη και την Αμερική, το επόμενο Σάββατο 18 Μαρτίου.

Οι μαθητές των σχολείων της Σκιάθου και του Νιούπορτ, αντίστοιχα, δημιούργησαν ζωγραφικά έργα αντλώντας έμπνευση από το έργο του Παπαδιαμάντη, και θα παρουσιάσουν ταυτόχρονα τα έργα τους επικοινωνώντας μέσω skype.

Η κοινή εκδήλωση έχει επετειακό χαρακτήρα, διότι φέτος συμπληρώνονται 50 χρόνια από τη δημιουργία του πρώτου Συλλόγου Σκιαθιτών στο Νιούπορτ, το 1967.

Μιλώντας στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ ο πρόεδρος του Πολιτιστικού Συλλόγου «Σκιάθος», Θοδωρής Τζούμας, υπογραμμίζει ότι «στόχος των εκδηλώσεων είναι να συσφιχτούν οι σχέσεις μεταξύ των δύο περιοχών, που μετρούν 170 χρόνια, από το 1850, όταν έφτασαν στο Νιούπορτ οι πρώτοι Σκιαθίτες». Με αφετηρία τις κοινές εκδηλώσεις που έχουν πραγματοποιηθεί, οι απόγονοι των Σκιαθιτών που ζουν στο Νιούπορτ, έχουν αναπτύξει επικοινωνία με τους συντοπίτες τους, έχουν πραγματοποιήσει επισκέψεις γνωριμίας και παράλληλες δράσεις με φόντο την ιστορία των δύο νησιών, τα μνημεία αλλά και τις παραδοσιακές γεύσεις.

Μέσω της εκδήλωσης που θα πραγματοποιηθεί κατόπιν συνεργασίας των δύο περιοχών, την ίδια μέρα, στις 7μ.μ. στο Πολιτιστικό Κέντρο «Μπούρτζι» της Σκιάθου και στη 1μ.μ. στο Πολιτιστικό Κέντρο του ναού του Αγίου Σπυρίδωνα στο Νιούπορτ, οι μαθητές θα έχουν την ευκαιρία να βιώσουν τη χαρά της επικοινωνίας και της δημιουργίας, με φόντο τον Παπαδιαμάντη.

Οι διοργανωτές και οι συμμετέχοντες στις δύο εκδηλώσεις θα έχουν την ευκαιρία να επικοινωνήσουν μέσω skype και να ανταλλάξουν σκέψεις και συναισθήματα. «Έχει ενδιαφέρον να δούμε πως βλέπουν τον Παπαδιαμάντη τα παιδιά του Νιούπορτ, αντλώντας έμπνευση μέσα από τα διηγήματά του. Έχουμε στείλει στο Νιούπορτ το χάρτη με τα τοπωνύμια που έχουμε δημιουργήσει, για να δουν τις περιοχές στις οποίες αναφέρεται ο συγγραφέας και να ζωγραφίσουν περιοχές, ήρωες, διηγήματα, ό,τι τους εμπνεύσει» υπογραμμίζει ο πρόεδρος του Πολιτιστικού Συλλόγου «Σκιάθος», δίνοντας το στίγμα της νέας κοινής δράσης που υλοποιείται.

ΓΛ. ΥΔΡ.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου