ΣΠΟΡΑΔΕΣ

Ο Bill επέστρεψε στη θάλασσα

ο-bill-επέστρεψε-στη-θάλασσα-522127

Επιτυχή έκβαση είχε η εκστρατεία για την διάσωση του μικρού Bill, ο οποίος επέστρεψε πλέον στο φυσικό του περιβάλλον, τη θάλασσα, μετά από τετράμηνη νοσηλεία στο Σταθμό Πρώτων Βοηθειών της MΟm στο Αττικό Ζωολογικό Πάρκο. Η απελευθέρωση πραγματοποιήθηκε το περασμένο Σαββατοκύριακο στο Εθνικό Θαλάσσιο Πάρκο της Αλοννήσου κατόπιν συνεργασίας της Mom, με τον φορέα διαχείρισης του Πάρκου και την υποστήριξη του THALASSA FOUNDATION.

Ρεπορτάζ: ΓΛΥΚΕΡΙΑ ΥΔΡΑΙΟΥ

Η νεογέννητη αρσενική φώκια είχε βρεθεί ορφανή τον περασμένο Νοέμβριο στις ακτές της Σιθωνίας στη Χαλκιδική, από όπου και μεταφέρθηκε για περίθαλψη στον Σταθμό Πρώτων Βοηθειών της MOm στο Αττικό Ζωολογικό Πάρκο.

Το μικρό φωκάκι που συγκίνησε το πανελλήνιο, είχε εντοπιστεί πριν από τέσσερις μήνες σε παραλία της Σιθωνίας στη Χαλκιδική υποσιτισμένο, αφυδατωμένο, με πολλά παράσιτα. Το φωκάκι, το οποίο θήλαζε από τη μητέρα του, έχασε τον προσανατολισμό του και παρασύρθηκε από τα θαλάσσια ρεύματα, άγνωστο από ποια περιοχή, στην παραλία της Σιθωνίας.

Φύλακας παρακείμενου ξενοδοχείο εντόπισε το μικρό φωκάκι και αμέσως ενημερώθηκαν το οικείο Λιμεναρχείο και η MOm που έστησαν αμέσως γέφυρα ζωής για τη σωτηρία του.

«Όταν εντοπίστηκε στα μέσα του περασμένου Νοεμβρίου, ήταν περίπου 3 εβδομάδων και ζύγιζε περί τα 20 κιλά» αναφέρει στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ ο Πάνος Δενδρινός, βιολόγος – συντονιστής της MOm, ο οποίος συμμετείχε στην ομάδα που απελευθέρωσε το μικρό φωκάκι. Παράλληλα ο ίδιος υπογραμμίζει ότι «η περίθαλψη του Bill έγινε από τη MOm με την κτηνιατρική επίβλεψη της καθηγήτριας της Κτηνιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, Αναστασίας Κομνηνού, στον Σταθμό Πρώτων Βοηθειών της MOm στα Σπάτα Αττικής, ο οποίος είναι ευγενική χορηγία του Αττικού Ζωολογικού Πάρκου».

Χάρη στη φροντίδα της επιστημονικής μονάδας και την οικονομική συνδρομή Ολλανδών δημοσιογράφων, αλλά και δεκάδων ευαισθητοποιημένων φίλων της MOm οι οποίοι προσέφεραν το υστέρημά τους, ολοκληρώθηκε με επιτυχία η εκστρατεία διάσωσης του μικρού Bill και η απελευθέρωσή του στο θαλάσσιο πάρκο Βορείων Σποράδων. Αξίζει να σημειωθεί πως πλέον το φωκάκι έφτασε αισίως τα 67 κιλά.

Το χαριτωμένο φωκάκι απελευθερώθηκε στο θαλάσσιο πάρκο της Αλοννήσου και βρίσκεται πλέον στο φυσικό του περιβάλλον, στο ανοιχτό πέλαγος, για να ακολουθήσει τη δική του διαδρομή, σύμφωνα με το ένστικτό του.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου