ΣΠΟΡΑΔΕΣ

Προσγειώνεται η Jet2 στη Σκιάθο

προσγειώνεται-η-jet2-στη-σκιάθο-511776

Σήμερα αναμένεται η πρώτη φετινή βρετανική πτήση στο αεροδρόμιο «Αλέξανδρος Παπαδιαμάντης»

Προσγειώνεται, επιτέλους η πρώτη πτώση της βρετανικής Jet2 στο αεροδρόμιο της Σκιάθου, με τον δρόμο για τις αφίξεις των Αγγλων τουριστών να ανοίγει μετά από πολύμηνη αναμονή. Η πρώτη πτήση της Jet2 προσγειώνεται σήμερα στις 12.25 στο αεροδρόμιο «Αλέξανδρος Παπαδιαμάντης», για να ακολουθήσει στις 23 Ιουλίου η πρώτη πτήση της βρετανικής TUI στις 12.40.

Ρεπορτάζ: ΓΛΥΚΕΡΙΑ ΥΔΡΑΙΟΥ

Παρά το γεγονός ότι άναψε το «πράσινο φως» για τις αφίξεις των Βρετανών τουριστών στα νησιά των Βορείων Σποράδων, επικρατούν αντικρουόμενα συναισθήματα αναμονής, αισιοδοξίας και προβληματισμού ταυτόχρονα.

«Θετικό βήμα» χαρακτηρίζει το άνοιγμα των βρετανικών πτήσεων ο διευθυντής του αεροδρομίου Σκιάθου, Στέφανος Λαμπρόπουλος, ενώ υπογραμμίζει στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ ότι «σαφώς περιμένουμε πολλά από τη βρετανική αγορά. Είναι πάρα πολύ σημαντική η πρώτη άφιξη των Βρετανών τουριστών, οι οποίοι θα τονώσουν την τοπική οικονομία, διότι αντιπροσωπεύουν το μεγαλύτερο ποσοστό του τουρισμού στη Σκιάθο».

Συγκρατημένος εμφανίζεται, την ίδια στιγμή, ο επιχειρηματίας Αρης Δερβένης, πρόεδρος της Ελεγκτικής Επιτροπής της Ενωσης Ξενοδόχων Σκιάθου. Καταθέτοντας τον σχολιασμό του, αναφέρει κατ’ αρχάς ότι «δεν γνωρίζουμε την πληρότητα της πτήσης, διότι πωλούν μέχρι την τελευταία στιγμή εισιτήρια, προσπαθώντας να γεμίσουν τις θέσεις. Παράλληλα, δεν γνωρίζουμε αν υπάρχουν επιβάτες που έρχονται με πακέτα διακοπών ή μεμονωμένοι».

Επίσης, κάνει λόγο για «ανακολουθία μεταξύ των πτήσεων, που έχουν ανακοινωθεί, και της ροής των κρατήσεων στα ξενοδοχεία», για να σημειώσει, στο μεταξύ, ότι «οι Βρετανοί κλείνουν διακοπές κυριολεκτικά την τελευταία στιγμή. Δεν υπάρχει ροή κρατήσεων από τους Αγγλους, που αποτελούν τη βασική αγορά της Σκιάθου. Κλείνουν τις διακοπές τους τρεις ή πέντε μέρες πριν. Είναι πρωτόγνωρες οι καταστάσεις που βιώνουμε».

Το γενικότερο κλίμα που επικρατεί στη Σκιάθο μεταφέρει ο πρόεδρος των επαγγελματιών του νησιού, Χρήστος Δημητριάδης, υπογραμμίζοντας στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ ότι «πολλοί περιμένουν να δουν την πρώτη πτήση να προσγειώνεται, για να το πιστέψουν ότι έρχονται Αγγλοι στο νησί. Είναι θετικότατο το άνοιγμα της συγκεκριμένης αγοράς και περιμένουμε το μεγάλο στοίχημα, την αύξηση της επισκεψιμότητας στο νησί».

Προσδοκίες για τόνωση της κίνησης δημιουργεί στους ιδιοκτήτες καταλυμάτων, που συνεργάζονται με τη βρετανική αγορά, η συγκεκριμένη εξέλιξη, ενώ όπως αναφέρει, παράλληλα, ο κ. Δημητριάδης «ενισχύει πάρα πολύ την κίνηση η ακτοπλοϊκή σύνδεση με τη Θεσσαλονίκη και εάν βοηθήσουν οι καταστάσεις, θα παραταθεί ο ελληνικός τουρισμός, στον οποίο βασιζόμαστε».

Με αισιόδοξη διάθεση περιμένει τους Βρετανούς τουρίστες ο επιχειρηματίας Γιάννης Γιολδάσης, αντιπρόεδρος της Επιτροπής Τουριστικής Προβολής Σκοπέλου. «Είναι η αγορά, στην οποία βασίζονται οι Βόρειες Σποράδες και είμαστε χαρούμενοι, διότι άνοιξε, επιτέλους. Πρέπει να μετουσιωθεί σε κρατήσεις, γιατί όλο αυτό το χρονικό διάστημα υπήρχαν πολλές ακυρώσεις και κρατήσεις, που μεταφέρθηκαν την ερχόμενη χρονιά. Αισιοδοξούμε και ευελπιστούμε για νέες κρατήσεις», τόνισε. Σύμφωνα με την άποψη που διατυπώνει στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ, «η φετινή σεζόν θα είναι καλύτερη από την περσινή. Σε γενικές γραμμές, πάντως, είναι δύσκολη χρονιά και δεν γνωρίζουμε πώς θα βγάλουμε πέρα τις υποχρεώσεις μας».

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου