ΣΠΟΡΑΔΕΣ

Δήμος Αλοννήσου: Μείωση τελών χρήσης πλατειών

δήμος-αλοννήσου-μείωση-τελών-χρήσης-π-502311

Για τα καταστήματα, που δεν θα κάνουν χρήση πρόσθετου χώρου

Τη μείωση των τελών χρήσης πλατειών για το έτος 2021 για καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος αποφάσισε η Οικονομική Επιτροπή του Δήμου Αλοννήσου.

Η μείωση είναι σε ποσοστό 50% για τα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος που δεν θα κάνουν χρήση πρόσθετου κοινόχρηστου χώρου για ανάπτυξη
τραπεζοκαθισμάτων.

Σε περιπτώσεις που δεν είναι δυνατή η παραχώρηση πρόσθετου χώρου, η Οικονομική Επιτροπή αποφάσισε μείωση των τελών χρήσης αναλογικά προς την επιβαλλόμενη μείωση του αριθμού των τραπεζοκαθισμάτων και πάντως όχι πάνω από το 50%.

Οι ενδιαφερόμενοι επιχειρηματίες μπορούν να υποβάλουν τη σχετική αίτηση με τα απαιτούμενα δικαιολογητικά στον Δήμο Αλοννήσου για επιπλέον εκμίσθωση πρόσθετου κοινόχρηστου χώρου και τη μείωση των τελών χρήσης αναλογικά προς την επιβαλλόμενη μείωση του αριθμού των τραπεζοκαθισμάτων. Η αίτηση μπορεί να υποβληθεί και ηλεκτρονικά.

Η απόφαση ελήφθη για επιτακτικούς λόγους αντιμετώπισης σοβαρού κινδύνου δημόσιας υγείας που συνίσταται στη μείωση του κινδύνου διασποράς του κορονοϊού COVID-19.

Ο παραχωρούμενος χώρος μπορεί να εκτείνεται μέχρι του διπλάσιου του χώρου της αρχικής παραχώρησης ή να είναι ικανός για την ανάπτυξη του ίδιου αριθμού τραπεζοκαθισμάτων που προβλέπονται στην ήδη κατεχόμενη άδεια χρήσης και πάντως δεν μπορεί να είναι τριπλάσιος από την αρχική παραχώρηση.

Επισημαίνεται ότι σε περίπτωση αυθαίρετης χρήσης πέραν των
κοινόχρηστων χώρων, επιβάλλεται σε βάρος του παραβάτη πρόστιμο ίσο με το τέλος που αναλογεί στην παράνομη χρήση. Με μέριμνα του οικείου δήμου απομακρύνονται αμέσως τα επιπλέον τραπεζοκαθίσματα ή τυχόν άλλα αντικείμενα.

Εφόσον βεβαιωθεί δεύτερη παράβαση εντός 3 μηνών, αφαιρείται η άδεια χρήσης κοινοχρήστου χώρου και επιβάλλεται προσωρινή διακοπή λειτουργίας του καταστήματος για 3 μήνες.

Με απόφαση του δημάρχου είναι δυνατή η συγκρότηση συνεργείων ελέγχου για την τήρηση των διατάξεων, συμπεριλαμβανομένου του ελέγχου για τα μέγιστα επιτρεπόμενα όρια ηχοστάθμης από τη χρήση μουσικής, τα οποία αποτελούνται από δημοτικούς υπαλλήλους και προσωπικό της Δημοτικής Αστυνομίας.

Η απόφαση της Οικονομικής Επιτροπής ήταν ομόφωνη.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου