ΣΠΟΡΑΔΕΣ

Δρομέας με δύναμη ψυχής

δρομέας-με-δύναμη-ψυχής-495287

Ο Σκιαθίτης Γιώργος Παρίσσης συμμετέχει με επιτυχία σε αγώνες

Παράδειγμα δύναμης, θέλησης και κουράγιου ο 53χρονος Γιώργος Παρίσσης από τη Σκιάθο, ακολουθεί με σταθερά βήματα το φως της ψυχής, αποσπώντας πρωτιές και διακρίσεις σε αγώνες. Αθλητής των «Πειρατών», που αποτελούν τμήμα του σωματείου ατόμων με αναπηρία όρασης «Μάγνητες Τυφλοί», ο δυναμικός δρομέας συμμετείχε με επιτυχία στον αγώνα μνήμης που διοργάνωσε η Ενωση Ποντίων Μαγνησίας, ανεβαίνοντας στο πιο ψηλό βάθρο.

Ο Γιώργος Παρίσσης συμμετείχε στην κατηγορία ατόμων με αναπηρία, κερδίζοντας την πρώτη θέση, κύπελλο και δύο χρυσά μετάλλια.

Το πρόβλημα όρασης, που προέκυψε μετά από ατύχημα, δεν του στέρησε την όρεξη για δράση σε αθλητικό και επαγγελματικό επίπεδο.

«Κάθε χρόνο παίρνω μέρος σε πανελλήνιους αγώνες στίβου στο ΟΑΚΑ, συμμετέχοντας στην κατηγορία των ατόμων με αναπηρία» ανέφερε στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ, υπογραμμίζοντας ότι συνεχίζει με την ίδια πάντα ζέση την αθλητική του δράση, αποσπώντας διαρκώς μετάλλια.

Ενα αναπάντεχο γεγονός, ένα ατύχημα που σημειώθηκε την περίοδο ‘90 – ‘91 έμελλε να αλλάξει τη ζωή του, χωρίς να κάμψει, ωστόσο, τη δύναμη ψυχής και την αισιοδοξία που τον χαρακτηρίζει. «Δεν το βάζω κάτω» υπογραμμίζει, καθώς αναφέρεται στο κατάστημα που διατηρούσε. «Είχα μαγαζί με μηχανάκια, ποδήλατα, ανταλλακτικά και σέρβις» αφηγείται. «Συνέχισα να εργάζομαι και μετά το ατύχημα, με την αφή, τα χέρια, την ακοή, έχοντας την ελπίδα ότι θα γίνω καλά. Διατήρησα το κατάστημα για μερικά χρόνια και πλέον είμαι συνταξιούχος και ασχολούμαι με αθλητικές δραστηριότητες στον ελεύθερό μου χρόνο» είπε.

Ο στίβος, το γκόλμπολ, το σκάκι είναι ορισμένες από τις αγαπημένες του δραστηριότητες, ενώ παίρνει μέρος σε αγώνες από το 2007.

Μέσα από κάθε αθλητική του δραστηριότητα, αλλά και κάθε στιγμή της καθημερινότητάς του, στέλνει δυνατά μηνύματα κουράγιου και ελπίδας. «Δεν υπάρχει δεν μπορώ, αλλά δεν θέλω» τονίζει. «Υπάρχει λύση για όλα, αρκεί να το θελήσεις. Εμαθα να διαβάζω με την αφή, έμαθα τη γραφή μπρέιλ, δεν έμεινα στο σπίτι, αναπτύσσω καθημερινά διάφορες δραστηριότητες κι αυτό που συμβουλεύω τον κόσμο είναι να μην τα παρατά ποτέ. Εύχομαι να είναι πάντα υγιείς όλοι και να έχουν όρεξη για δουλειά» υπογραμμίζει, μεταφέροντας το πιο δυνατό μήνυμα ζωής και ελπίδας.

ΓΛΥΚΕΡΙΑ ΥΔΡΑΙΟΥ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου