ΣΠΟΡΑΔΕΣ

Δυσάρεστη έκπληξη για τους πληγέντες Σκοπέλου

δυσάρεστη-έκπληξη-για-τους-πληγέντες-4771

Τέθηκαν εκτός της διάταξης απαλλαγής από τον ΕΝΦΙΑ

Εξαιρετικά δυσάρεστο χαρακτηρίζουν οι πληγέντες επαγγελματίες της Σκοπέλου το γεγονός ότι τέθηκαν εκτός της διάταξης απαλλαγής από τον ΕΝΦΙΑ για το 2015 και το 2016, παρά τις αρχικές προφορικές δεσμεύσεις. Στο μεταξύ, οι σεισμόπληκτοι άλλων νησιωτικών περιοχών έχουν απαλλαγεί από την καταβολή του ΕΝΦΙΑ για το ίδιο χρονικό διάστημα, με την ίδια τροπολογία.

Το κυρίαρχο συναίσθημα που διακατέχει τους πληγέντες της Σκοπέλου είναι αγανάκτηση, ενώ παράλληλα διερωτώνται με ποιο σκεπτικό έμειναν εκτός της παραπάνω τροπολογίας.

Με δήλωσή του στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ ο δήμαρχος Σκοπέλου Χρήστος Βασιλούδης, υπογραμμίζει ότι «η εξέλιξη είναι δυσάρεστη και έξω από τα συμφωνηθέντα με τον αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών κ. Αλεξιάδη. Θα διαμαρτυρηθούμε έντονα και θα μεταβούμε και πάλι στην Αθήνα, για να δούμε τι μέλλει γενέσθαι».

Υπενθυμίζεται ότι η συνάντηση των πληγέντων της Σκοπέλου με τον κ. Αλεξιάδη πραγματοποιήθηκε τη Μεγάλη Τρίτη και δόθηκε στους αιτούντες η προφορική δέσμευση ότι το αίτημά τους θα εισακουστεί. «Αντιθέτως, βρεθήκαμε εκτός, χωρίς να γνωρίζουμε το λόγο» επισημαίνει ο πρόεδρος του Συλλόγου Πληγέντων, Γιώργος Σκλάβος.

Ο ίδιος τονίζει ότι η απαλλαγή από τον ΕΝΦΙΑ θα έδινε μια ανάσα στους επαγγελματίες, διότι «θα δημιουργούσαμε αποθεματικό για να καλύψουμε άλλες εκκρεμότητες και υποχρεώσεις, οι οποίες δεν αποπληρώθηκαν λόγω της θεομηνίας που έπληξε το νησί τον περασμένο Σεπτέμβριο».

Το μήνυμα που στέλνει στους κυβερνώντες ο Γιώργος Σκλάβος, συνοψίζεται στη φράση «πρέπει να υλοποιηθούν οι δεσμεύσεις της κυβέρνησης και να μας δώσει τη δέουσα προσοχή, διότι από την πλευρά μας, πάντα ήμασταν συνεπείς στις υποχρεώσεις μας απέναντι στο κράτος».

Στο μεταξύ, οι πληγέντες βρίσκονται ακόμη σε αναμονή της καταβολής των αποζημιώσεων, οι οποίες δεν έχουν δοθεί μέχρι στιγμής, ενώ παράλληλα, κανένα από τα αιτήματα για την θέσπιση ειδικών ελαφρύνσεων και φοροαπαλλαγών που υποβλήθηκαν, δεν έγιναν δεκτά. Κατά συνέπεια, εντείνεται η αγωνία για τους πληγέντες της Σκοπέλου, οι οποίοι προσπαθούν να ανταπεξέλθουν στις δυσκολίες της καθημερινότητας, αναμένοντας την παρέμβαση των άνωθεν κρατούντων.

ΓΛ. ΥΔΡ.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου