ΣΠΟΡΑΔΕΣ

Χολιγουντιανός σταρ έγινε Σκιαθίτης

χολιγουντιανός-σταρ-έγινε-σκιαθίτης-47296

Σενάριο συναρπαστικής κινηματογραφικής ταινίας θυμίζει η ζωή του Ρίτσαρντ Ρομάνους, του διάσημου Αμερικανού ηθοποιού, ο οποίος ζει μόνιμα πλέον με την σύζυγό του Ανθέα στην Σκιάθο. Έχοντας βιώσει τους έντονους ρυθμούς και την δόξα του Χόλυγουντ, ο διακεκριμένος ηθοποιός και η σύζυγός του αναζήτησαν κάτω από το Αιγαιοπελαγίτικο φως τον δικό τους επίγειο παράδεισο, επιλέγοντας ως μόνιμο τόπο διαμονής την Σκιάθο. Ο Ρίτσαρντ Ρομάνους ξεκίνησε την καριέρα του ως ηθοποιός σε επιτυχημένες ταινίες, ασχολήθηκε με μεγάλες αξιώσεις με τη μουσική σύνθεση και την παραγωγή και συνεχίζει με ανάλογη επιτυχία την δράση του ως συγγραφέας, καταγράφοντας μάλιστα στο βιβλίο του «Τρίτη πράξη» το χρονικό της μετεγκατάστασης από το Λος Άντζελες στο νησί των Βορείων Σποράδων.

ΡΕΠΟΡΤΑΖ : Γλυκερία Υδραίου

Ο Ρίτσαρντ Ρομάνους, ο οποίος γεννήθηκε το 1943 στο Βερμόντ των ΗΠΑ, έλαβε πτυχίο Φιλοσοφίας από το Πανεπιστήμιο Xavier του Σινσινάτι και ξεκίνησε να σπουδάζει Νομικά αλλά τα εγκατέλειψε, για να ακολουθήσει καριέρα ηθοποιού. Φοίτησε στο φημισμένο Actor’s Studio της Νέας Υόρκης με τον Lee Strassberg και ο πρώτος σημαντικός του ρόλος ήταν στην ταινία «Κακόφημοι δρόμοι» του Μάρτιν Σκορτσέζε. Στα χρόνια που ακολούθησαν συμμετείχε σε αμέτρητες ταινίες, θεατρικά έργα και τηλεοπτικές σειρές, όπως ο «Σοπράνος». Ο ίδιος έχει επίσης γράψει μουσική για αρκετές ταινίες και μαζί με τη γυναίκα του Άνθεα έχουν γράψει και κάνει την παραγωγή των ταινιών «Giving up the ghost» το 1998 και «If you believe» το 1999, για το οποίο προτάθηκαν για το βραβείο Καλύτερου Σεναρίου της Αμερικανικής Ένωσης Σεναριογράφων.

Η σύζυγός του Άνθεα Γιαννακούρου-Σίλμπερτ ξεκίνησε ως σχεδιάστρια κοστουμιών, και ήταν δύο φορές υποψήφια για βραβείο Οσκαρ. Κατόπιν έγινε διαδοχικά αντιπρόεδρος στην Warner Bros και κατόπιν στην United Artists. Στην συνέχεια ίδρυσε με την Γκόλντι Χόουν εταιρία κινηματογραφικής παραγωγής και συνέχισε την δράση της ως συγγραφέας. Εξίσου ταλαντούχος είναι ο γιός του ζευγαριού, Ρόμπερτ, ο οποίος ασχολείται με τον σχεδιασμό παραγωγών και μάλιστα ανέλαβε πρόσφατα τον σχεδιασμό της παγκόσμιας περιοδείας του Μέριλιν Μάνσον.
Μετά από μια επιτυχημένη διαδρομή κάτω από τα φώτα της δημοσιότητας, το ζευγάρι αποφάσισε να απολαύσει την ηρεμία του καταπράσινου νησιωτικού τοπίου, ανοίγοντας ένα νέο κεφάλαιο στην ζωή του. Μιλώντας στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ, ο κ. Ρομάνους τονίζει μεταξύ άλλων ότι «μαζί με την Ελληνοαμερικανίδα σύζυγό μου Ανθέα, η οποία μιλάει ελληνικά, αποφασίσαμε να αναζητήσουμε μια ήσυχη ζωή στα Ελληνικά νησιά και επιλέξαμε την Σκιάθο, την οποία λατρέψαμε. Αγοράσαμε γη, κτίσαμε το σπίτι μας και πολύ γρήγορα νιώσαμε ευτυχισμένοι εδώ».

Ο διάσημος ηθοποιός έχει δουλέψει με την Γκόλντι Χόουν, τον Ρόμπερτ Ντε Νίρο, τον Χάρβεϋ Καϊτέλ, τον Τσαρλς Μπρόνσον και άλλους. Ανατρέχοντας στα χρόνια της κινηματογραφικής δράσης, ομολογεί «αυτό που θυμάμαι από το Χόλιγουντ είναι ότι η σύζυγός μου και εγώ ζήσαμε πολύ όμορφα, συνεργαστήκαμε με πολύ ταλαντούχους ανθρώπους, αλλά ήταν μια πολύ αγχωτική ζωή». Στην Σκιάθο αντίστοιχα «ζούμε την ήσυχη ζωή που πάντοτε ευχόμασταν κι έτσι στην ζωή μας γευτήκαμε και τα δύο. Πολύ δράση και κέφι, ενώ τώρα έχουμε πολύ ησυχία και ηρεμία» προσθέτει ο ίδιος. Παρότι έχει πλέον «πολιτογραφηθεί» Σκιαθίτης, εντούτοις ο διάσημος ηθοποιός διατηρεί δεσμούς επικοινωνίας με κορυφαία στελέχη της «Μέκκας» του θεάματος, όπως ο Κέρτ Ράσσελ, η Γκόλντι Χόουν και η εξίσου διάσημη κόρη της ηθοποιού, Κέϊτ Χάντσον, που επισκέπτονται κάθε καλοκαίρι την Σκιάθο.

Το εκπληκτικό σπίτι στην περιοχή πευκόραχη της Σκιάθου, φιλοξενεί τα όνειρα, τα χαμόγελα και την ευτυχισμένη καθημερινότητα του αγαπημένου ζευγαριού. Ο Ρίτσαρντ Ρομάνους είναι πολύ αγαπητός από τους Σκιαθίτες, έχοντας αναπτύξει δεσμούς φιλίας με τον ντόπιο πληθυσμό. Όπως υπογραμμίζει εξάλλου ο ίδιος «η Σκιάθος είναι ένα εκπληκτικό νησί αλλά ο κύριος λόγος για τον οποίο μείναμε τελικά εδώ, πέρα από το εκπληκτικό κομμάτι γης που βρήκαμε, είναι οι άνθρωποι, οι οποίοι είναι υπέροχοι, γενναιόδωροι και φιλόξενοι. Είναι οι καλύτεροι άνθρωποι του κόσμου» ομολογεί ο Ρίτσαρντ Ρομάνους, αφήνοντας το βλέμμα του να περιπλανηθεί στο ήρεμο τοπίο.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου