ΣΠΟΡΑΔΕΣ

Εκτός λειτουργίας ο αυτόματος αισθητήρας στη Σκόπελο

εκτός-λειτουργίας-ο-αυτόματος-αισθητ-463661

Πάνω από ένα μήνα χαλασμένο το μόντεμ του

Χωρίς αισθητήρα της ΕΜΥ έμεινε το νησί της Σκοπέλου με αποτέλεσμα τα δελτία ανέμων να μην δίνουν έγκυρα στοιχεία για την περιοχή.

Ρεπορτάζ: ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΠΑΣΙΑΣ

Σύμφωνα με πληροφορίες της ΕΜΥ, ο αισθητήρας της Σκοπέλου έχει σταματήσει να δίνει πληροφορίες για τους ανέμους στην περιοχή εδώ και ένα μήνα με αποτέλεσμα να μην υπάρχει σαφής εικόνα για τους ανέμους που επικρατούν στην περιοχή. Πρόκειται για αυτόματο αισθητήρα ο οποίος πέμπει στην ΕΜΥ τα στοιχεία της διεύθυνσης και της έντασης των ανέμων που επικρατούν κατά τόπους. Στις Σποράδες, οι αυτόματοι αισθητήρες είναι δύο, ένας στον κάβο Γουρούνι της Σκοπέλου και ένας στην Αλόννησο, ενώ υπάρχει μετεωρολογικός σταθμός στο αεροδρόμιο της Σκιάθου.

Ο Δήμαρχος Σκοπέλου, κ. Γιώργος Μιχελής, ανέφερε πως οι αυτόματοι αισθητήρες είχαν μπει πριν αρκετά χρόνια με πρωτοβουλία του πρώην βουλευτή Μαγνησίας, Χρήστου Αντωνίου, ενώ το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο Σκοπέλου δώρισε πριν από 4 χρόνια τον αισθητήρα στην ΕΜΥ η οποία είναι πλέον αρμόδια για τη λειτουργία τους και τη συντήρησή τους.

Απαγορευτικό απόπλου με άπνοια

Σύμφωνα με πληροφορίες, το Ε/Γ-Υ/Γ «Ερατώ» έμεινε δεμένο τη Δευτέρα στο λιμάνι της Σκιάθου, ύστερα από απογευματινό δρομολόγιο που πραγματοποίησε από τον Αγιο Κωνσταντίνο προς τα νησιά των Βορείων Σποράδων εξαιτίας απαγορευτικού απόπλου που εκδόθηκε, το οποίο ανέφερε ανέμους εντάσεως 6 μποφόρ στην περιοχή, άνεμοι που δεν προβλέπουν την ασφαλή ναυσιπλοΐα για το συγκεκριμένο τύπο του πλοίου. Ωστόσο, το παράδοξο είναι πως στην περιοχή υπήρχε άπνοια σε σημείο που να μην κουνιέται ούτε σημαία από τον ιστό της, ενώ άλλα πλοία έβγαιναν κανονικά από το λιμάνι της Σκιάθου. Μάλιστα, δεν είναι η πρώτη φορά που μετεωρολογικό δελτίο για την περιοχή δεν ανταποκρίνεται στις καιρικές συνθήκες τις οποίες περιγράφει.

Σύμφωνα με τον κ. Βασίλη Ανδρουλάκη, υπάλληλο της εταιρίας AegeanFlyingDolphins, στην οποία ανήκει το συγκεκριμένο υδροπτέρυγο, η εταιρία αναμένεται τις επόμενες ημέρες να καταθέσει αίτημα στην ΕΜΥ ώστε να εκδίδει ειδικό δελτίο καιρού για τα δρομολόγια του ιπτάμενου δελφινιού.

Στέλεχος της ΕΜΥ ανέφερε στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ πως η αποκατάσταση της βλάβης του αισθητήρα είναι χρονοβόρα καθώς η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία διαθέτει 110 μετεωρολογικούς σταθμούς σε όλη την Ελλάδα και επτά τεχνικούς που προχωρούν στη συντήρησή τους και στην αποκατάσταση των βλαβών τους.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου