ΣΠΟΡΑΔΕΣ

Ενωσαν δυνάμεις τα νησιά

ενωσαν-δυνάμεις-τα-νησιά-459375

Συνεργασία των Βορείων Σποράδων για την ενίσχυση των πυρόπληκτων στην Εύβοια

Δυναμική η συμμετοχή των Βορείων Σποράδων στην προσπάθεια ενίσχυσης των πυρόπληκτων στην Εύβοια, με κοινό στόχο να αντιμετωπιστούν άμεσες και επείγουσες ανάγκες.

Υλοποιώντας πρωτοβουλίες για καλό σκοπό, οι τρεις νησιωτικοί Δήμοι στηρίζουν την απόφαση της ΠΕΔ Θεσσαλίας, στην οποία συμμετέχουν, για συγκέντρωση χρημάτων υπέρ των πυρόπληκτων.

Στη διαχείρισης οικονομικής βοήθεια πυρόπληκτων, που πρόεδρος είναι ο Θανάσης Νασιόπουλος, πρόεδρος της ΠΕΔΘ και δήμαρχος Δήμου Κιλελέρ, συμμετέχουν οι δήμαρχοι Αλοννήσου Πέτρος Βαφίνης, Σκιάθου Θοδωρής Τζούμας και οι Αντώνης Γκουντάρας, δήμαρχος Δήμου Αγιάς και Αχιλλέας Βαρδακούλης, πρόεδρος Επιτροπής Πολιτικής Προστασίας και δημοτικός σύμβουλος Δήμου Κιλελέρ.

Κοινή απόφαση είναι «να σταθούμε αρωγοί στην προσπάθεια ανάκαμψης των πληγέντων περιοχών» όπως υπογραμμίζουν με κοινή ανακοίνωση.

Με πνεύμα σύμπνοιας, αποφάσισαν να ανοίξουν τραπεζικούς λογαριασμούς, προκειμένου να συγκεντρώσουν το «μεγαλύτερο δυνατό ποσό για να δώσουμε άμεση ώθηση στην ανακατασκευή των υποδομών των συγκεκριμένων περιοχών (ύδρευση-ηλεκτροδότηση-δρόμοι-καθαριότητα κλπ» επισημαίνουν.

Οι τραπεζικοί λογαριασμοί για την ενίσχυση των πυρόπληκτων είναι οι κάτωθι:

ΤΡΑΠΕΖΑΣ EUROBANK A.E.

Λογαριασμός όψεως

0026.0217.37.0202535905

ΙΒΑΝ GR2402602170000370202535905

με την αναγραφή ΥΠΕΡ ΠΥΡΟΠΛΗΚΤΩΝ

ΤΡΑΠΕΖΑΣ ΠΕΙΡΑΙΩΣ

Λογαριασμός όψεως

6255154584587

ΙΒΑΝ GR5101712550006255154584587

με την αναγραφή ΥΠΕΡ ΠΥΡΟΠΛΗΚΤΩΝ.

Κοινή η συμμετοχή όλων των δήμων της Θεσσαλίας, συμπεριλαμβανομένου του δήμου Σκοπέλου στην προσπάθεια της ΠΕΔ, προκειμένου να συγκεντρωθούν χρήματα για την στήριξη των πυρόπληκτων.

«Η αγάπη του κόσμου καθημερινά παρουσιάζεται απλόχερα με αποστολή ειδών πρώτης ανάγκης. Η δική μας εμπειρία ωστόσο από προηγούμενες καταστροφές δείχνει ότι τα συγκεκριμένα είδη σε μεγάλες ποσότητες δεν μπορούν να χρησιμοποιηθούν ολοκληρωτικά» υπογραμμίζουν τα μέλη της επιτροπής, προτρέποντας το κοινωνικό σύνολο να εκφράσει για μια ακόμη φορά το υψηλό αίσθημα κοινωνικής αλληλεγγύης και την διάθεση προσφοράς στον συνάνθρωπο.

«Ζητάμε και τη δική σας βοήθεια σε αυτή τη μεγάλη προσπάθεια. Ο επιχειρηματικός κόσμος, άλλωστε, πάντοτε ήταν ιδιαίτερα ευαισθητοποιημένος σε θέματα που πλήττουν την κοινωνία μας» τονίζουν οι επικεφαλής της προσπάθειας.

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε ο δήμος Σκοπέλου, μέλος της ΠΕΔ Θεσσαλίας αναφέρεται στο άνοιγμα των δύο τραπεζικών λογαριασμών στους οποίους οι φορείς της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, οι επιχειρήσεις αλλά και όποιος επιθυμεί, μπορεί να καταθέτει τον «οβολό βοηθείας».

Στο μεταξύ, η επιτροπή θα επισκεφθεί άμεσα της πληγείσες, από τις ολέθριες πυρκαγιές, περιοχές ώστε να εκτιμήσει τις πρώτες ανάγκες των πυρόπληκτων και κατόπιν συνεννόησης με τους αυτοδιοίκητους παράγοντες των περιοχών θα αποφασιστεί, με νέα απόφαση του ΔΣ της ΠΕΔΘ, ο τρόπος διάθεσης της χρηματικής βοήθειας που θα συγκεντρωθεί.

Τέλος, ο Δήμος Σκοπέλου ευχαριστεί θερμά όλους τους δημότες που προσέφεραν και συνεχίζουν να προσφέρουν από το υστέρημά τους δείχνοντας την μεγαλοψυχία τους προς τους πληγέντες συνανθρώπους μας, αλλά και όλους βοήθησαν αφιλοκερδώς ώστε να συσκευαστούν και να μεταφερθούν τα αγαθά από τη Σκόπελο προς την Εύβοια.

Ο Δήμος Αλοννήσου συγκεντρώνει, εξάλλου, αγαθά προκειμένου να αποσταλούν στους πυροπληγέντες. Οσοι επιθυμούν να προσφέρουν, μπορούν να απευθυνθούν στα τηλέφωνα 6978093785 και 6972864604.

Η συγκέντρωση γίνεται στο Δημαρχείο Αλοννήσου, στον χώρο του αμφιθεάτρου, 08.00- 14.00 και περιλαμβάνει τα παρακάτω είδη: Σεντόνια, κουβέρτες, χαρτιά υγείας, χαρτιά κουζίνας, ζυμαρικά, έτοιμη σάλτσα, κονσέρβες και έτοιμο φαγητό.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου