ΣΠΟΡΑΔΕΣ

Συνέλεξαν 190 τόνους μπουκάλια

συνέλεξαν-190-τόνους-μπουκάλια-418231

Τα μέλη της «Πράσινης αλεπούς» προστατεύουν το περιβάλλον της Σκιάθου και συγκέντρωσαν 2 τόνους χαρτόνια

Σήκωσαν τα μανίκια και ένωσαν τις δυνάμεις τους, προκειμένου να προστατεύσουν το περιβάλλον, απαλλάσσοντας το νησί του Παπαδιαμάντη, τη Σκιάθο, από 190 περίπου τόνους άχρηστα πλαστικά μπουκάλια και δύο τόνους άδεια κουτάκια αλουμινίου, σε διάστημα τριών χρόνων.

Οι πενήντα γυναίκες που έκαναν ένα ακόμη βήμα στην μέχρι τώρα δράση της «πράσινης αλεπούς», η οποία συνεχίζεται με τη μορφή της κοινωνικής συνεταιριστικής επιχείρησης, θέτουν συνεχώς νέους στόχους.

Προσδοκία των δραστήριων γυναικών είναι η συνεργασία με το Δήμο Σκιάθου, προκειμένου να συνεχιστεί σε ακόμη πιο οργανωμένη μορφή η προσπάθεια.

«Μετακομίσαμε σε πιο μεγάλη αποθήκη, στην περιοχή του Ξάνεμου και παράλληλα θα θέλαμε να συνεργαστούμε με το Δήμο Σκιάθου, για να συνεχίσουμε και να διευρύνουμε την ανακύκλωση στο νησί» αναφέρει στο σημείο αυτό η πρόεδρος της κοινωνικής συνεταιριστικής επιχείρησης κ. Γκάμπι Μουτζούρι.

Ο μέχρι τώρα απολογισμός δράσης είναι πλούσιος και υποδηλώνει τις πολύ σημαντικές πρωτοβουλίες που αναπτύσσονται και επεκτείνονται πλέον και στην ανακύκλωση χαρτιού. Παρά τα γεγονός ότι η συγκεκριμένη δραστηριότητα, η συγκέντρωση, δηλαδή, χαρτιού για ανακύκλωση, μετράει έξι μόλις εβδομάδες, έχουν ήδη συγκεντρωθεί δύο περίπου τόνοι άχρηστων χαρτονιών, τα οποία θα δοθούν για ανακύκλωση στη διάρκεια της εβδομάδας.

Στο μεταξύ, πριν από διάστημα δέκα περίπου ημερών, δόθηκαν για ανακύκλωση περί τους οκτώ τόνους πλαστικών συσκευασιών πετ και ήδη συγκεντρώνεται ανάλογων προδιαγραφών φορτίο.

Τα μέλη της κοινωνικής συνεταιριστικής επιχείρησης εργάζονται πυρετωδώς, κυριολεκτικά ακούραστα, συγκεντρώνοντας με πολύ επιμέλεια τα άχρηστα αντικείμενα που υπό άλλες συνθήκες θα επιβάρυναν τον ΧΥΤΑ, απαλλάσσοντας το περιβάλλον από ένα δυσβάσταχτο φορτίο. «Χρειαζόμαστε την υποστήριξη της τοπικής κοινωνίας, που από την αρχή στάθηκε στο πλευρό μας. Πιστεύουμε ότι θα μας στηρίξει και στο μέλλον, προκειμένου να επιτύχουμε τους στόχους μας» επισημαίνει η κ. Μουτζούρη.

Με πρωτοβουλία του ίδιου συλλόγου συγκεντρώνονται άχρηστα πλαστικά μπουκάλια και κουτάκια αλουμινίου σε 54 σημεία του νησιού και παράλληλα σε όλες σχεδόν τις στάσεις λεωφορείου προς τις Κουκουναριές, όπου έχουν τοποθετηθεί ειδικοί κάδοι. «Κάθε μέρα μαζεύουμε μεγάλο αριθμό άχρηστων αντικειμένων, αλλά στόχος μας είναι η ολοκληρωμένη ανακύκλωση. Γι’ αυτό το λόγο χρειαζόμαστε τη συνδρομή του Δήμου και της τοπικής κοινωνίας για να το πετύχουμε» τονίζει η πρόεδρος της πράσινης αλεπούς.

Είναι άξιο αναφοράς το μεράκι, το πείσμα και η μεθοδική δουλειά αυτών των γυναικών, που κάνουν πράξη την προστασία του περιβάλλοντος, ενώνοντας τις δυνάμεις τους κόντρα στις εποχές της κρίσης.

ΓΛΥΚΕΡΙΑ ΥΔΡΑΙΟΥ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου