ΣΠΟΡΑΔΕΣ

Reunion διασήμων στη Σκόπελο

reunion-διασήμων-στη-σκόπελο-417401

Ενδιαφέρουσα πρόταση της Περιφερειακής Υπηρεσίας Τουρισμού Θεσσαλίας για την ενίσχυση της φήμης του νησιού

Σε ρυθμούς «Mamma Μia» παραμένει η Σκόπελος, έντεκα χρόνια μετά την έναρξη των προβολών της ταινίας, που ενίσχυσε τη θέση του νησιού στον διεθνή τουριστικό χάρτη, με τη νέα δημοτική αρχή να βλέπει θετικά την πρόταση της Περιφερειακής Υπηρεσίας Τουρισμού Θεσσαλίας για διοργάνωση reunion με τη συμμετοχή όλων των συντελεστών.

Ρεπορτάζ: ΓΛΥΚΕΡΙΑ ΥΔΡΑΙΟΥ

Οι πρώτες συζητήσεις ανάμεσα στην ΠΥΤ Θεσσαλίας και τη νέα δημοτική αρχή για το συγκεκριμένο θέμα πραγματοποιήθηκαν σε θετικό κλίμα με ταύτιση απόψεων να σημειώνεται στην κατεύθυνση της τουριστικής αναβάθμισης του νησιού.

Κέντρο βάρους της πρότασης είναι η δημιουργία μιας ακόμη ευκαιρίας για ανάδειξη και ενδυνάμωση της τουριστικής ταυτότητας της περιοχής, η ενίσχυση της τοπικής οικονομίας και η επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου.

Ο αντίκτυπος της ταινίας, που γυρίστηκε στη Σκόπελο, τη Σκιάθο και την Νταμούχαρη, είναι θετικός και μεταφράζεται σε αυξημένη επισκεψιμότητα, γάμους, αλλά και εκδρομές αλά «Mamma Μia» που προσελκύουν σταθερά το ενδιαφέρον των ξένων τουριστών. Η ταινία που σημείωσε παγκόσμια εισπρακτική επιτυχία, γίνεται η βάση πάνω στην οποία δομήθηκε μια ενδιαφέρουσα πρόταση επανένωσης των συντελεστών και κυρίως των διάσημων πρωταγωνιστών της ταινίας, με φόντο τη Σκόπελο.

Σύμφωνα με την πρόταση που συνέταξε ο Νικόλαος Σαρούκος προϊστάμενος Ελέγχου, Επιθεωρήσεων και Τουριστικής Ανάπτυξης Θεσσαλίας, «η προτεινόμενη επανένωση του καστ της ταινίας σαφώς και δεν θα περιοριστεί σε κάποια εκδήλωση υποδοχής από πλευράς της τοπικής κοινωνίας» καθώς «το ζητούμενο είναι η αξιοποίηση της όλης δράσης σε οπτικοακουστικό επίπεδο, είτε αυτό πρόκειται για τη δημιουργία μονοθεματικού τηλεοπτικού προγράμματος είτε ντοκιμαντέρ».

Στην πρόταση της ΠΥΤ Θεσσαλίας επισημαίνεται ότι στις συγκεκριμένες περιπτώσεις το ενδιαφέρον στοιχείο είναι ότι οι πρωταγωνιστές ανακαλύπτουν άγνωστες και ενδιαφέρουσες πτυχές από τα γυρίσματα της ταινίας, παράλληλα με την προβολή των τωρινών τους επαγγελματικών δραστηριοτήτων.

Το ειδικό βάρος σε επίπεδο προγραμματισμού και υλοποίησης, πέφτει εξ ορισμού σε σημαντικό βαθμό και στον Ελληνικό Οργανισμό Τουρισμού, η πολυετής και πολυδιάσταση εμπειρία του οποίου αποτελεί εχέγγυο για ένα εξαίρετο αποτέλεσμα. «Μια τέτοια, λοιπόν, πρόταση, προϋποθέτει την αρωγή του Δήμου Σκοπέλου, σε όποιον βαθμό αυτό κριθεί απαραίτητο, αλλά και τη σύμπνοια όλων των κατοίκων και επιχειρηματιών του νησιού, στο πλαίσιο του ιδεατού» αναφέρεται στην ίδια πρόταση.

Ως ιδανικό προτεινόμενο χρονικό διάστημα που θα μπορούσε να εφαρμοστεί η συγκεκριμένη πρόταση κρίνεται ο Σεπτέμβριος, δεδομένου ότι πρόκειται για ένα διάστημα που δεν παρατηρείται έξαρση του τουριστικού ενδιαφέροντος και θα βοηθήσει στη διάθεση και προσφορά δωματίων από τους ξενοδόχους του νησιού, στο πλαίσιο της ανταλλαγής υπηρεσιών.

Παράλληλα «ο Σεπτέμβριος προσφέρει τη δυνατότητα τηλεοπτικής κάλυψης της διοργάνωσης στα ελληνικά ΜΜΕ και συγκεκριμένα από τηλεοπτικές εκπομπές ειδικού θεματικού κύκλου, που επιστρέφουν στο πρόγραμμα καναλιών πανελλήνιας εμβέλειας, μετά τη θερινή ραστώνη. Η ενδεχόμενη προβολή ενός μονοθεματικού television special είτε στα τέλη του 2019 είτε στις αρχές του 2020, θα ενισχύσει τις προκρατήσεις για την περίοδο 2020, αλλά και 2021» υπογραμμίζει ο κ. Σαρούκος.

«Η ίδια η διοργάνωση και η παρουσία ονομάτων διεθνούς ακτινοβολίας στο νησί τον Σεπτέμβριο μπορεί να αποτελέσει γενναία τονωτική ένεση επισκεψιμότητας σε μια περίοδο που η εποχικότητα αρχίζει και κάμπτει τον αριθμό των αφίξεων» υπογραμμίζεται στην ίδια πρόταση.

Σύμφωνα με την εκτίμηση των υπευθύνων της Περιφερειακής Υπηρεσίας Τουρισμού Θεσσαλίας, πάντως, η παραπάνω πρόταση μπορεί να ενδυναμώσει ακόμη περισσότερο την τουριστική ταυτότητα όχι μόνο της Σκοπέλου, αλλά και των Β. Σποράδων και της νησιωτικής επικράτειας στο σύνολο, υπενθυμίζοντας επίσης την μόνιμη ιδιότητα που κατέχει η χώρα μας ως ένα μοναδικής αισθητικής και δυνατοτήτων κινηματογραφικό πλατό.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου