ΣΠΟΡΑΔΕΣ

Στο «σφυρί» περιουσιακά στοιχεία του Φορέα Αλοννήσου

στο-σφυρί-περιουσιακά-στοιχεία-του-402234

Για την κάλυψη παλιών οφειλών σε εργαζόμενους παρελθόντων ετών

Στο σφυρί βγαίνει ταχύπλοο σκάφος του Φορέα Διαχείρισης Θαλάσσιου Πάρκου Αλοννήσου, μαζί με την εξωλέμβια μηχανή και το τρέιλερ, προκειμένου να καλυφθούν οφειλές παρελθόντων ετών σε παλιούς εργαζόμενους.

Η διαδικασία κατάσχεσης του συγκεκριμένου περιουσιακού στοιχείου του φορέα, γίνεται μετά από παλαιότερη δικαστική απόφαση, η οποία έδωσε το «πράσινο φως» στους εργαζόμενους να λάβουν τα δεδουλευμένα που τους οφείλονταν από παλαιότερες διοικήσεις.

Ερωτηθείς σχετικά από τον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ, ο νυν πρόεδρος του ΔΣ του φορέα, καθηγητής Στέφανος Παπαδόπουλος, υπογράμμισε ότι υπήρχε κάθε καλή πρόθεση από την πλευρά της παρούσας διοίκησης να αποπληρώσει τις οφειλές του παρελθόντος, δεκαετίας και πλέον, αλλά δυστυχώς, η οικονομική κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει σήμερα ο φορέας, είναι εξαιρετικά δυσχερής. «Δυστυχώς, ο Φορέας δεν έχει ίδια έσοδα για να μπορέσει να πληρώσει αυτές τις παλιές οφειλές, οπότε προχώρησαν αναγκαστικά σε κατάσχεση περιουσιακών στοιχείων οι ενδιαφερόμενοι», επεσήμανε ο ίδιος, διευκρινίζοντας, ωστόσο, ότι η παραπάνω κίνηση δεν δημιουργεί πρόβλημα στη λειτουργία του φορέα.

Ο ίδιος εξήγησε ότι υπάρχει σκάφος από χρησιδάνειο, το οποίο παραχώρησε για χρήση στον Φορέα το Ίδρυμα «Θάλασσα», καλύπτοντας τις ανάγκες φύλαξης. Τα οικονομικά δεδομένα του φορέα, ωστόσο, είναι εξαιρετικά περιορισμένα, ενώ όπως επισημαίνει ο κ. Παρασκευόπουλος «βρισκόμαστε σε πολύ κακή οικονομική κατάσταση, όπως και όλοι οι φορείς στην Ελλάδα, καθώς δεν μας επιτρέπεται να έχουμε ίδιους πόρους, αλλά αρκούμαστε στα ελάχιστα χρήματα που μας δίνει το “Πράσινο ταμείο”».

Στο μεταξύ, καλύπτονται με πολύ μεγάλη δυσκολία οι λειτουργικές ανάγκες του ίδιου φορέα, με τον πρόεδρο του ΔΣ να υπογραμμίζει ότι καταβάλλονται τεράστιες προσπάθειες από όλους, διοίκηση και εργαζόμενους.

ΓΛ. ΥΔΡ.

Σχετικά άρθρα:

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου