ΣΠΟΡΑΔΕΣ

Εκδήλωση προς τιμή του Δημήτρη Νόλλα στη Σκόπελο

εκδήλωση-προς-τιμή-του-δημήτρη-νόλλα-σ-373266

Αφιέρωμα στον βραβευμένο λογοτέχνη Δημήτρη Νόλλα διοργάνωσε το Κέντρο Μελετών Νήσου Σκοπέλου μαζί με το Δήμο Σκοπέλου στις 19 Αυγούστου, θέλοντας να τιμήσει τον συγγραφέα, ο οποίος αγάπησε το νησί και το επισκέπτεται συχνά εμπνεόμενος στα δημιουργήματά του από το φυσικό κάλλος και τους ανθρώπους του.

«Από τους επιφανέστερους εκπροσώπους της γενιάς που εμφανίστηκε στα ελληνικά γράμματα πάνω κάτω μαζί με τη Μεταπολίτευση, έχει αφήσει ανεξίτηλο το στίγμα του στην πεζογραφία όλης αυτής της περιόδου, με πλήθος διηγήματα, αφηγήματα, νουβέλες και μυθιστορήματα. Τα πονήματα του λογοτέχνη παρακινούν το φιλότιμο του αναγνώστη να ξαναβρεί τη χαμένη πνευματικότητα, να εκτιμήσει την ιστορία του, τις αξίες της ζωής που τυλίγονται στη λήθη της μοντέρνας παγκοσμιοποίησης» υπογραμμίζει ο πρόεδρος του Κέντρου Μελετών Νήσου Σκοπέλου Κωνσταντίνος Σύρος.

Την παρουσίαση του λογοτέχνη έκανε με ένα λιτό, αλλά και ζωηρό ύφος η διδάκτωρ Φιλολογίας και κριτικός λογοτεχνίας, μουσικής και θεάτρου Ανθούλα Δανιήλ. Το βιογραφικό σημείωμα και την εργογραφία του κ. Νόλλα παρουσίασε η Ελένη Σπηλιώτη φιλόλογος μέλος του Κέντρου Μελετών Νήσου Σκοπέλου.

Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν ο δήμαρχος Σταμ. Περίσσης, ο τέως δήμαρχος Χρ. Βασιλούδης, η τέως αντιδήμαρχος Αθηνά Ντάκη και άλλοι δημοτικοί σύμβουλοι. Στον υπαίθριο χώρο το κινηματοθέατρου «Ορφέας» παρευρέθηκαν πολλοί κάτοικοι της Σκοπέλου που εκτιμούν τον συγγραφέα και το έργο του.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου