ΣΠΟΡΑΔΕΣ

Νέα δίκτυα ύδρευσης

νέα-δίκτυα-ύδρευσης-357664

Ολοκληρώθηκε ο ανοικτός μειοδοτικός διαγωνισμός για ένα από τα σημαντικότερα έργα των τελευταίων ετών που προωθεί ο Δήμος Αλοννήσου. Το έργο αφορά στην αντικατάσταση όλων των εσωτερικών δικτύων ύδρευσης σε Πατητήρι, Παλιοχωραφίνα, νέο οικισμό, Ρουσούμ, Βότση και οικισμό της Παλιάς Αλοννήσου.

Φορέας υλοποίησης του έργου είναι το «Δίκτυο Ελληνικών Πόλεων για την Ανάπτυξη» (ΔΕΠΑΝ) καθώς ο Δήμος Αλοννήσου, όπως άλλωστε συμβαίνει με τους Δήμους μικρού μεγέθους της χώρας, δεν διαθέτει τη διαχειριστική επάρκεια και την τεχνική υπηρεσία ώστε να υποστηρίξει διαδικασίες αυτού του βεληνεκούς. Το ΔΕΠΑΝ, στο οποίο συμμετέχει πλέον μεγάλο αριθμός Δήμων, δημιουργήθηκε το 2015 με τον Δήμο Αλοννήσου να έχει την τιμή και τη χαρά να βρίσκεται ανάμεσα στα ιδρυτικά μέλη του, μετά από πρόταση του δημάρχου.

«Οι θετικές εξελίξεις σε ένα από τα μεγαλύτερα έργα στην ιστορία του Δήμου Αλοννήσου δικαιώνει τις πολυετείς προσπάθειες μας. Αν και η πανδημία πολλαπλασίασε τις δυσκολίες της δημοτικής αρχής, μέσα από τη θετική αυτή εξέλιξη κάνουμε πράξη μία από τις δεσμεύσεις μας για τη τρέχουσα δημοτική περίοδο που διανύουμε. Στόχος μας μέσα από το συγκεκριμένο έργο αλλά και με άλλες δράσεις μας που είναι προς υλοποίηση, ήταν και παραμένει να καταστήσουμε την Αλόννησο έναν τόπο πιο φιλικό σε δημότες και επαγγελματίες, με καλύτερες συνθήκες διαβίωσης και με περισσότερες δυνατότητες οικονομικής ανάπτυξης και ανέλιξης, σε αρμονία με το φυσικό περιβάλλον» δήλωσε ο δήμαρχος Αλοννήσου Πέτρος Βαφίνης.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου