ΣΠΟΡΑΔΕΣ

Διαμαρτυρία στη Σκόπελο

διαμαρτυρία-στη-σκόπελο-35532

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας και συμβολικό αποκλεισμό της ΔΟΥ Σκοπέλου πραγματοποιήθηκε χθες, με τους συμμετέχοντες να υψώνουν φωνή διαμαρτυρίας προκειμένου να μην καταργηθεί η υπηρεσία. Την συγκέντρωση διοργάνωσαν από κοινού η Λαϊκή Επιτροπή Αγώνα, το ΠΑΜΕ, η ΠΑΣΕΒΕ και η ΟΓΕ και συμμετείχαν φορείς και κάτοικοι του νησιού. Μεταξύ αυτών συμμετείχαν ο Δήμαρχος Σκοπέλου, Γιώργος Μιχελής, ο Αντιδήμαρχος Κώστας Σκούρας και η πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Γιώτα Αγγελέτου. Όπως αναφέρει από την πλευρά του ο κ. Μιχελής «έχουμε πραγματοποιήσει άπειρα διαβήματα προς τα αρμόδια Υπουργεία, εκφράζοντας την πλήρη αντίθεσή μας απέναντι στην κατάργηση της ΔΟΥ Σκοπέλου και αναμφίβολα στηρίζουμε τις πρωτοβουλίες και τα αιτήματα των συμπολιτών μας».

Αναφερόμενος στην χθεσινή συγκέντρωση διαμαρτυρίας ο Γιώργος Αναγνώστου, εκ των διοργανωτών, υπογραμμίζει ότι «ζούμε ένα δυσάρεστο φαινόμενο τα τελευταία χρόνια, καθώς κλείνουν και υποβαθμίζονται υπηρεσίες στο νησί. Κοινό αίτημα είναι να μην κλείσει η ΔΟΥ Σκοπέλου που εξυπηρετεί την Σκόπελο, το Έλιος, την Γλώσσα και την Αλόννησο και να μην συνεχιστεί η ερημοποίηση του νησιού». Παράλληλα οι συγκεντρωθέντες εξέφρασαν την συμπαράστασή τους στους εργαζόμενους της Εφορίας Σκοπέλου. Σύμφωνα με πληροφορίες οι κινητοποιήσεις θα ενταθούν και θα συνεχιστούν και στο προσεχές διάστημα, ενώ παράλληλα συγκεντρώνονται υπογραφές και εκδόθηκε ψήφισμα διαμαρτυρίας.

Στο ψήφισμα επισημαίνεται μεταξύ άλλων «εκφράζουμε την αγανάκτηση μας για την ερήμωση του νησιού με το κλείσιμο Δημοσίων υπηρεσιών, πράγμα που δημιουργεί τεράστια προβλήματα στην καθημερινότητα μας και ανεβάζει κι άλλο το ήδη ανεβασμένο κόστος ζωής μας. Ανησυχούμε γιατί έχουν κλείσει ήδη Ο.Τ.Ε. – Δ.Ε.Η. και επίκειται Ι.Κ.Α. και Δ.Ο.Υ. Απαιτούμε να μην κλείσει η Δ.Ο.Υ. Σκοπέλου, που εξυπηρετεί τέσσερα Χωριά (Σκόπελο, Έλιος, Γλώσσα, Αλόννησο). Επίσης έχουμε φτάσει στα όριά μας και απαιτούμε να καταργηθούν τα χαράτσια».

ΓΛ. ΥΔΡ.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου