ΣΠΟΡΑΔΕΣ

Εκδηλώσεις μνήμης στη Σκιάθο

εκδηλώσεις-μνήμης-στη-σκιάθο-340594

Με λαμπρότητα πραγματοποιήθηκαν οι εκδηλώσεις μνήμης με αφορμή τη συμπλήρωση 73 χρόνων από την τραγική ημέρα πυρπόλησης της Σκιάθου από τα γερμανικά στρατεύματα κατοχής.

Ο Δήμος Σκιάθου διοργάνωσε εκδήλωση στην οποία συμμετείχε ο καλλιτεχνικός μουσικός σύλλογος «Ποιμενικός Αυλός» και ο Σύλλογος Γυναικών Σκιάθου. Η αποστολή του «Ποιμενικού Αυλού», που τίμησε την εκδήλωση με τη παρουσία του, απαρτίζεται από 60 μέλη, με χορευτικά και θεατρικά τμήματα.

Το πρόγραμμα της εκδήλωσης μνήμης ξεκίνησε με τη Θεία Λειτουργία και τη Δοξολογία στον Ιερό Ναό Τριών Ιεραρχών, με τη συμμετοχή της βυζαντινής χορωδίας του «Ποιμενικού Αυλού». Ο π. Γεώργιος Σταματάς εξιστόρησε τα γεγονότα εκείνης της τραγικής ημέρας, αλλά τόνισε και το θαύμα της Παναγίας με την ξαφνική νεροποντή που έσωσε το νησί της Σκιάθου από ολοκληρωτική καταστροφή. Στη συνέχεια ακολούθησε κατάθεση στεφάνων στο μνημείο των πεσόντων, τιμώντας έτσι τα θύματα της 23 Αυγούστου 1944.

Το ίδιο βράδυ, στο ανοιχτό Δημοτικό Θέατρο στο Μπούρτζι πραγματοποιήθηκε το βασικό μέρος της εκδήλωσης μνήμης. Ο καλλιτεχνικός μουσικός σύλλογος «Ποιμενικός Αυλός» παρουσίασε δύο θεατρικές παραστάσεις του Δημήτρη Ψαθά και ακολούθησαν παραδοσιακοί χοροί από τα τμήματα του Συλλόγου Γυναικών Σκιάθου και του «Ποιμενικού Αυλού». Η εκδήλωση έκλεισε με χαιρετισμό του δημάρχου Σκιάθου κ. Δημήτρη Πρεβεζάνου.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου