ΣΠΟΡΑΔΕΣ

Στη Σκιάθο η συνέλευση της ΕΟΑΕΝ

στη-σκιάθο-η-συνέλευση-της-εοαεν-299882

Θα συζητηθούν προβλήματα της ακτοπλοΐας και η προοπτική ανάπτυξης της κρουαζιέρας

Την 35η Γενική Συνέλευση του Επιμελητηριακού Ομίλου Ανάπτυξης Ελληνικών Νησιών (Ε.Ο.Α.Ε.Ν.), θα φιλοξενήσει το Επιμελητήριο Μαγνησίας.

Η συνέλευση θα πραγματοποιηθεί στη Σκιάθο, το Σάββατο 12 Απριλίου , παρουσία εκπροσώπων της Κυβέρνησης, βουλευτών νησιωτικών περιοχών και των τοπικών αρχών.

Στην Γενική Συνέλευση θα συζητηθεί το θέμα της Νησιωτικής πολιτικής και των ακτοπλοϊκών συνδέσεων στα νησιά με εισηγητή τον κ. Αντώνη Πιτσουλάκη – Σύμβουλο Υπουργείου Ναυτιλίας, ενώ θα γίνει παρουσίαση των αποτελεσμάτων της εργασίας «Κρίσιμες ώρες για την Ακτοπλοΐα και τις συγκοινωνίες των ελληνικών νησιών» με εισηγητή τον κ. Βασίλη Κορκίδη – Πρόεδρο ΕΣΕΕ και ΕΒΕΠ. Επί τάπητος θα τεθούν και τα προβλήματα στην ακτοπλοΐα με εισηγητή εκπρόσωπο του Συνδέσμου Επιχειρήσεων Επιβατηγού Ναυτιλίας.

Επιπλέον θα συζητηθεί η προοπτική ανάπτυξης κρουαζιέρας στα ελληνικά νησιά και η δημιουργία ηλεκτρονικής πλατφόρμας δικτύου λιμανιών κρουαζιέρας με εισηγητές τους κ. Ανδρέα Παντελιό, Μέλος Δ.Σ. Ε.Ο.Α.N., κ. Θέκλα Καμμένου, μέλος Δ.Σ. Επιμελητηρίου Μαγνησίας και κα Κρύση Παλάση, από την CTM Hellas International Cruise Consultants.

Στην ατζέντα των βασικών θεμάτων της συνέλευσης και τα προβλήματα ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης που αντιμετωπίζουν κάτοικοι των νησιών, με εισηγήτρια την Υφυπουργό Υγείας κ. Ζέτα Μακρή.

Επίσης θα συζητηθούν θέματα όπως η συμμετοχή του ΕΟΑΕΝ και των Επιμελητηρίων μελών του στην Δ.Ε. Εκθεση «ΠΟΣΕΙΔΩΝΙΑ 2014, με τοπικά παραδοσιακά προϊόντα (Αθήνα 02-06/06/2014), ο διοικητικός και οικονομικός απολογισμός του ΕΟΑΕΝ έτους 2013, καθώς επίσης θέματα που απασχολούν τις νησιωτικές περιοχές και την επιχειρηματική δραστηριότητα στα νησιά.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου