ΣΠΟΡΑΔΕΣ

Πόλεμος συμφερόντων στις Σποράδες

πόλεμος-συμφερόντων-στις-σποράδες-286362

Για την «πίτα» των ακτοπλοϊκών συγκοινωνιών, καταγγέλλει η AEGEAN FLYINGDOLPΗΙΝS

Πόλεμο συμφερόντων «στις πλάτες» των Βορείων Σποράδων για την «πίτα» των ακτοπλοϊκών συγκοινωνιών με στόχο τη διατήρηση μονοπωλίων καταγγέλλει η AEGEANFLYINGDOLPΗΙΝS και ζητά την παρέμβαση του Υπουργείου Ναυτιλίας αλλά και των τοπικών φορέων των τριών νησιών.

Η AEGEANFLYINGDOLPΗΙΝS καταγγέλλει πιέσεις για να παραμείνει το μονοπώλιο μίας ακτοπλοϊκής εταιρείας ιπταμένων δελφινιών στα δρομολόγια των νησιών ενώ κάνει αίσθηση ο ισχυρισμός της ότι σε αυτή την ιστορία εμπλέκονται και πολιτικά πρόσωπα της περιοχής που άσκησαν πιέσεις για να παραμείνουν «μονοπωλιακά τα δρομολόγια».

Τα όσα καταγγέλλει η συγκεκριμένη εταιρεία είναι πράγματι πρωτοφανή, καθώς σύμφωνα με τα όσα υποστηρίζει και ενώ έχει ανακοινώσει έναρξη δρομολογίων από τις 4 Απριλίου από Βόλο για Σκιάθο, Σκόπελο, Γλώσσα, Αλόννησο και Αγ. Κωνσταντίνο, ανταγωνίστρια εταιρεία «έφτασε στο σημείο να απειλεί γραφεία ταξιδίων ώστε να μην εκδίδουν εισιτήρια γιατί θα διακόψουν την συνεργασία μαζί τους.

Οι απειλές αυτές ήρθαν σε γνώση της AEGEANFLYINGDOLPΗΙΝS που απέστειλε επιστολή προς τους αρμοδίους αλλά και την Επιτροπή Ανταγωνισμού προκειμένου να λάβει γνώση και να παρέμβει δεν υπήρξε όμως καμία ενημέρωση και έτσι την έστειλαν στις αρμόδιες ναυτικές αρχές.

Σε υπόμνημα εξάλλου στον Υπουργό Ναυτιλίας Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη, τα όσα καταγγέλλει είναι αποκαλυπτικά.

«Κύριε Υπουργέ – αναφέρεται-, δεν απευθυνόμαστε σε σας για να κλαφτούμε. Απαντούμε να επιληφθείτε σε ότι σας αφορά προκειμένου να αποτρέψετε μονοπωλιακές καταστάσεις. Συνεχίζοντας όμως την αναφορά μας για το βρώμικο πόλεμο σας γνωρίζουμε, ότι μεγάλο τουριστικό γραφείο μας ενημέρωσε ότι ανακαλεί προηγούμενη απόφασή του και δεν αναλαμβάνει την κεντρική πρακτόρευση στον Άγιο Κωνσταντίνο. Αναγκαστήκαμε να πάμε στον Αγ. Κωνσταντίνο και στη Στυλίδα να κλείσουμε οίκημα ώστε να στεγάσουμε δικό μας πρακτορείο, καταβάλλοντας βέβαια μεγάλο τίμημα για αυτό.

Στις 31-3-2014- συνεχίζει η επιστολή καταγγελία της εταιρείας- τρείς ημέρες πριν την έναρξη των δρομολογίων, ο κεντρικός πράκτορας της Γλώσσας Σκοπέλου μας δήλωσε, ότι δεν θα αναλάβει την κεντρική πρακτόρευση στη Γλώσσα ύστερα από πιέσεις τόσο της ανταγωνίστριας εταιρείας όσο και πολιτικών προσώπων της περιοχής.

Ο εν λόγω πράκτορας υπέγραψε σχετική υπεύθυνη δήλωση στη Λιμενική Αρχή και την ανάθεσή του ως κεντρικός πράκτορας την έχουμε ήδη καταθέσει στο ΥΝΑ ΗΣΚΘΕΕΑ.

Εμάς όμως όλα αυτά μας οδηγούν σε αδιέξοδα και στην καταστροφή,. Με αυτές τις μεθόδους οδηγούμαστε στην ανάπτυξη; Παρ’ όλα αυτά θα πολεμήσουμε. Από όλους τους παραλήπτες της επιστολής περιμένουμε απάντηση σε ότι τους αφορά» καταλήγει η εταιρεία.

ΒΑΣΩ ΚΥΡΙΑΖΗ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου